Befehl!

Befehl!

Lumea s-a împărțit în două mari categorii: vaccinații și nevaccinații.

Aparent arată la fel, și unii și alții au două mâini, două picioare și tot ce mai trebuie.

Ce nu se vede este că unii au încredere în sistem și alții nu au.

Unii sunt convinși că medicii sunt un fel de apostoli care manifestă compasiune pentru pacienți.

Alții spun că da, au existat cândva și astfel de medici. Dar că în prezent majoritatea medicilor au ales această meserie nu pentru a face apostolat ci pentru că este bine plătită. Că medicii caută să stoarcă orice resursă materială de pe pacient, iau și leafă, și bani de la casa de sănătate, iau bani și direct de la pacient, și comisioane pe medicamente, și bani pentru testarea medicamentelor experimentale. Că pacientul este de multe ori tratat cu medicamente ineficiente, în locul celor care au efect, pentru că cei care produc medicamentele ineficiente, dar scumpe, plătesc comisioane, în timp ce pentru medicamentele ieftine nu se plătesc astfel de comisioane.

Unii spun că secția ATI este ultima salvare a bolnavilor. Ceilalți spun că secțiile ATI, cel puțin cele din România sunt niște locuri unde mor mult prea mulți oameni.

Unii citează afirmații citite în presă, la televiziune sau pe Facebook, afirmații simple, gata prelucrate, care nu necesită mare pricepere ca să le înțelegi. Alții citează afirmații din cărți, sau, din nou, citite pe internet.

Povestea asta va continua, cei vaccinați cu trei doze vor cere la un moment dat ca cei vaccinați cu numai două doze să poarte o stea galbenă în piept, sau să nu li se mai permită să iasă din casă, sau să fie închiși în lagăre, unde să se îmbolnăvească între ei până mor cu toții și societatea scapă de acest gunoi uman nevaccinat sau nu îndeajuns de vaccinat.

În primăvara sau în toamna viitoare cei care vor fi duși în lagăre (în România vor fi internați în spitale și li se va da foc) vor fi cei cu 3 vaccinuri și eliminarea lor va fi cerută de cei care și-au pozat umărul cu ocazia celui de-al patrulea vaccin.

Unii vorbesc despre cunoștințe care s-au îmbolnăvit iar medicii i-au salvat, cu medicamentele minune atât de mediatizate în presă. Sau care s-au îmbolnăvit dar au scăpat datorită faptului că au fost vaccinați. Alții vorbesc despre cunoștințe care au murit chiar dacă au fost vaccinate. Sau care pur și simplu au murit datorită tratamentului greșit.

Unii citează niște medici. Alții citează alți medici.

Unii se cred deștepți. Alții sunt deștepți.

***

Eu cred că primul pas care ar trebui făcut pentru eradicarea acestei situații ar fi să nu mai vorbim despre ea. Pur și simplu.

Să nu mai publicăm comunicate ale autorităților despre pandemie, să nu mai publicăm nici părerile unora sau ale altora.

Pur și simplu să cenzurăm orice text care conține cuvântul “Covid” sau o referire, chiar și indirectă la acesta.

Putem să spunem că autoritățile au dat un ordin, un “Befehl”, ceva,  prin care se interzice circulația anumitor categorii de persoane între anumite ore, sau că cetățenii nevaccinați sunt obligați să-și facă un anumit tatuaj pe mână, dar atât. Doar Informația pură, neinterpretată și necomentată.

Și în schimb să publicăm informații folositoare, când se întrerupe curentul și unde, sau apa, sau care vor fi temperaturile astăzi, sau care e calitatea aerului, articole despre zborul în Cosmos, sau politică, cum credem că s-ar putea face să ca tuturor să ne fie puțin mai bine, sau ce concerte au loc sau istorie adevărată.

Mai bine punem pe Facebook poze cu femei sexy decât articole despre covizi. Sau citate din cărțile pe care le citim. Sau poze cu pisici.

În felul ăsta barem nu ne mai certăm între noi. Și poate mai și învățăm câte ceva.

image78