Regele e în haine de gală, regina e în haine de goală

Regele e în haine de gală, regina e în haine de goală

Înainte de a face poza de sus am stat acolo câteva minute, curios să văd reacția oamenilor:
Vine cineva, un pieton cu inteligență medie, și atinge palma aceea.
Și se aprinde mesajul ăla cu “Apăsați butonul”.
După care displayul se stinge.
Omul stă puțin, vede că nu se întâmplă nimic, e și normal să nu se întâmple pentru că trebuie să treacă un timp până când semaforul ăla se face verde, dar vede și că s-a stins displayul.
Așa că va crede că nu a făcut ceva bine și începe să caute butonul.
Dar acolo nu există nici un buton.
Încearcă să apese  de câteva ori pe plasticul acela roșu, apasă și pe palma aia desenată acolo, și pentru că tot nu se întâmplă nimic îi dă un pumn la cutia aceea galbenă.
Și în final, fie trece pe roșu, fie că semaforul se înverzește de ciudă și pietonul trece pe verde.

Nu știu cine este de vină, probabil codul genetic al celor care nu sunt în stare să facă nici măcar lucruri atât de simple.
De aceea avem dispozitive fără buton pe care scrie “Apasă butonul”, de aceea avem trotuare pe care au fost amenajate piste de biciclete, defavorizând circulația pietonilor, în loc să defavorizeze circulația auto, pentru că asta este menirea pistelor de biciclete, de aceea avem pe spațiul public toalete publice închise cu lacătul, de aceea o lucrare în România durează de zeci de ori mai mult decât una făcută în vecini.
Pentru că permitem unor cretini să facă o facultate și îi angajăm la stat pe o leafă incredibil de mare, în loc să-i internăm undeva unde să stea închiși, astfel încât să nu-și facă rău nici lor, nici celor din jur.

IMG_20230925_085125_HDR

Ceea ce știu este că dacă aș fi știut să-i explic cățelușei mele, pe limba ei, ce trebuie să facă, nu ar fi făcut așa o greșeală.

Dar pot să vă dau soluția pentru a remedia situația încă astăzi:
Să trimită cineva acolo un băiat, nu trebuie să aibă o facultate și un masterat, cum are ăla care a făcut textul ăla, ideal ar fi să fie trimis un electrician, că ăștia au în dotare șurubelnițe.
Sunt acolo 4 șuruburi care trebuie desfăcute.
După ce se scoate capacul ăla galben sub el va găsi o mască, o bucată de film transparent pe care, dacă te uiți la el în lumină, scrie “APĂSAȚI BUTONUL”.
Să ia filmul ăla și să îl ducă undeva, într-un birou la primărie unde există un calculator și o imprimantă.
Și să o roage pe doamna de acolo să-i listeze pe o folie transparentă câteva zeci de chestii din alea, de aceeași dimensiune, dar pe care să scrie “AȘTEPTAȚI CULOAREA VERDE”.
Cu fonturi fără serife și cât mai mari.

Și când a realizat chestia asta, adică peste vreo 15 minute, să ia tot bulevardul Gheorghe Lazăr de la un cap la altul, să verifice toate butoanele alea și dacă este cazul să le schimbe masca aia greșită.

Apropo, ați reușit să amenajați acel mic atelier de reparații și întreținere?

IMG_20230925_091620_HDR