Microfact, xFact, Ecofact – Eliminarea denumirilor nefolosite

Microfact, xFact, Ecofact – Eliminarea denumirilor nefolosite

Când facem o factură, o factură proforma sau un aviz de expediție, atunci când completăm câteva caractere din denumirea produselor sau a serviciilor facturate ,urmate de ENTER, se va deschide o listă în care sunt afișate denumirile produselor/serviciilor facturate până în acel moment, cursorul fiind poziționat pe prima denumire care corespunde criteriului.

Capture3

Uneori, așa cum se vede și în exemplul de mai sus, în listă se regăsesc o mulțime de denumiri vechi care nu mai sunt și nu vor mai fi folosite niciodată.

Pentru a elimina denumirile nefolosite va trebui să accesăm opțiunea Configurare->Configurare program 2->Eliminare denumiri produse/servicii facturate.

Capture4

In fereastra care se deschide nu trebuie decât să selectăm denumirile pe care dorim să le eliminăm.

Avem totodată posibilitatea de a elimina toate denumirile care conțin șirul de caractere dorit, sau putem elimina denumirile folosite înainte de o anumită dată.

Capture1

Denumirile “eliminate” nu sunt șterse din program ci doar eliminate din lista care se deschide în momentul facturării.

Asupra eliminării se poate reveni oricând accesând această opțiune și debifând denumirile care dorim să ne apară din nou în lista afișată atunci când facturăm.

Intr-un mod asemănator cu denumirile nefolosite pot fi eliminați și clienții despre care știm că nu le mai facturăm pe viitor.

Capture2

programe