Despre activare si dezactivare

Despre activare si dezactivare

Câteodată se mai întâmplă.

Cu toate că ați cumpărat programul de mai mult sau mai puțin timp, la un moment dat, de obicei exact atunci când un client nerăbdător și nervos stă lângă dumneavoastră și tropăie mărunt din picioare, în loc ca programul să afișeze fereastra normală în care să completați datele necesare pentru emiterea facturii, vă treziți cu o fereastră galbenă în care îl vedeți pe Robin Hood care vă spune că ar cam fi timpul să dați și altora o mică parte din banii dumneavoastră.

RH

Mai mult, în partea stângă vedeți clipind enervant un text scris cu galben

activ

Nu trebuie să vă speriați, dacă ne-ați dat deja nu trebuie să ne mai dați alți bani, nu v-a păcălit nimeni, nici nu am umblat în calculatorul dumneavoastră, dar, cumva programul s-a dezactivat.

Există mai multe cauze datorită căruia programul se poate “dezactiva”

– cineva a corectat codul fiscal sau denumirea firmei în secțiunea configurare, și programul a considerat, așa cum este logic, că cineva face o tentativă de fraudă, încercând să folosească programul pentru o firmă pentru care nu s-a cumpărat o licență de utilizare;

ATENTIE!
Nu încercați să “păcăliți” sistemul prin modificarea codului fiscal, pentru a folosi programul pentru mai multe firme.
Programul se va dezactiva și chiar dacă cereți o nouă cheie de activare aceasta va fi generată pentru firma pentru care a fost cumpărat programul și nu va funcționa pentru altă firmă.
Dacă doriți să folosiți programul pentru o altă firmă este necesar să cumpărați o licență pentru acea firmă.


– cineva a șters fișierul care conținea cheia de activare, neștiind ce este acel fișier;

– ceva, un program care face curățenie în calculator, sau un antivirus, a șters acel fișier;

– sistemul de operare a fost reinstalat sau actualizat.

In situația în care programul s-a “dezactivat” fără ca dumneavoastră să fi făcut ceva în acest sens ar fi bine să verificați cu atenție sistemul de operare deoarece nu este normal ca activarea să dispară din senin.text-separator-21

Dacă sunteți siguri că ați cumpărat programul situația se va rezolva cât se poate de ușor, folosind una din următoarele modalități:

– verificați dacă codul fiscal înscris în secțiunea “Configurare” este corect, dacă nu corectați-l și reporniți programul.

Clipboard02

ATENTIE!

Una din greșelile frecvente la completarea codului fiscal este înscrierea atributului fiscal în forma R0 (R+zero) în loc de RO (R+O). Inscrierea greșită a atributului duce la imposibilitatea de a activa programul online.

Atunci când nu este activat, la fiecare pornire programul se conectează la unul din serverele noastre și caută codul dumneavoastră fiscal într-un fișier în care există CIF-urile cliențiilor noștri.

Dacă îl găsește programul se autoactivează.

In consecință, dacă codul fiscal este corect și programul nu este activat nu trebuie decât să reporniți programul și acesta va fi activat.

Dacă totuși, dintr-un motiv oarecare activarea online nu s-a realizat, nu trebuie decât să dați click pe textul galben cu “ACTIVAREA VARIANTEI EXTINSE” care pâlpâie pentru a vă atrage atenția și se va deschide o fereastră de activare.

a2

a3

In primul rând încercați să dați un click pe butonul “Activare online

Programul ar trebui să se activeze și acest lucru ar trebui să fie confirmat printr-un mesaj.

mess

Dacă nici așa nu ați reușit să activați programul dați un click pe unul din butoanele “Solicitare cheie de activare” sau “Trimite cerere de achiziție a programului”.

Programul ne va trimite un email cu datele dumneavoastră, noi vom verifica aceste date, le vom compara cu lista clienților care au cumpărat programul respectiv și dacă figurați pe respectiva listă vă vom trimite prin e-mail o cheie de activare, pe care va trebui să o înscrieți în câmpul “Cheia de activare” din fereastra destinată activării, după care dați click pe butonul pe care este scris cu verde “ACTIVARE”. Si în acest caz activarea va fi confirmată printr-un mesaj.

O alternativă ar fi să ne trimiteți pur și simplu un mail în care să ne comunicați seria programului și CIF-ul firmei, după care vă trimitem cheia de activare corespunzătoare.

In versiunile mai noi ale programului seria programului este generată pornind de la codul fiscal al firmei, astfel că, dacă nu vedeți o fereastră cu seria programului nu mai trebuie să ne comunicați decât codul fiscal și bineînțeles denumirea programului folosit.

Sau, în ultimă instanță, dacă nici o altă metodă descrisămai sus nu a funcționat, puteți să ne telefonați și rezolvăm pe loc toate problemele dumneavoastră.

text-separator-21

Cheia de activare este generată pornind de la datele dumneavoastră și de la seria programului, care la rândul ei este generată pornind de la configurația sistemului de calcul. In consecință cheia de activare funcționează exact ca o cheie care este confecționață pentru un anumit lacăt.

O cheie de activare nu va funcționa pe un alt calculator sau un alt sistem de operare decât cele care au generat seria programului.

In situația în care sistemul de operare este reinstalat se va schimba și seria programului și implicit cheia de activare.

In această situație programul se va dezactiva, urmănd ca la prima repornire acesta să încerce să se reactiveze online, sau, dacă activarea online nu este posibilă, va fi necesar să ne solicitați o nouă cheie de activare.

text-separator-21

Dacă nu ați cumpărat programul și totuși solicitați o cheie de activare vom considera că doriți să  achiziționați o licență de utilizare și vă vom trimite o factură proforma.

Această factură proforma nu vă obligă la nimic, dacă doriți să o achitați aveți înscrise acolo toate datele necesare pentru a face acest lucru, ajungând astfel să faceți parte dintr-un grup foarte select.

Dacă nu doriți să cumpărați o licență de utilizare ignorați pur și simplu factura proforma primită.

text-separator-21

După cum ați putut constata citind cele scrise mai sus activarea/reactivarea programelor noastre este o procedură cât se poate de simplă, care ar trebui să se realizeze în câteva secunde.

Totuși, în caz că procedurile de activare automată sau semiautomată nu funcționează și sunteți nevoit să ne solicitați ajutorul la telefon înseamnă că ceva nu este în regulă cu sistemul dumneavoastră de calcul sau în privința conexiunii la internet.

Totodată trebuie să țineți cont că atunci când ne cereți o cheie de activare, sau în situația în care ne telefonați, acestea sunt proceduri care necesită intervenția unui operator.

Așa cum am mai spus, noi nu suntem o firmă formată dintr-un om care lucrează în bucătăria locuinței ci suntem o firmă “normală” în care personalul vine la serviciu și pleacă acasă respectând un anumit program.

De aceea, este posibil ca solicitările prin email să nu primeasscă răspuns imediat, de exemplu este posibil ca unei solicitări făcute în cursul nopții să nu i se răspundă decât dimineață.

La fel se întâmplă cu solicitările făcute în weekend, răspunsul pe care îl așteptați cu nerăbdare s-ar putea să nu sosească decât peste câteva ore.