Corectarea datelor unui client (furnizor)

Corectarea datelor unui client (furnizor)

Câteodată suntem noi de vină, câteodată nu, dar uneori observăm că datele clienților (sau ale furnizorilor, unde este cazul) sunt greșite.

Pentru a face corecțiile necesare accesăm opțiunea “Corecții date clienți”.

Se va deschide următoarea fereastră:

Clipboard01

In câmpul Alegeți clientul dorit introducem primele litere din denumirea clientului căruia dorim să-i corectăm datele, urmate de ENTER

Clipboard01b

moment în care se deschide lista din care alegem clientul dorit

Clipboard04

 

In loc de a alege clientul după denumire poate este mai simplu să tastăm codul fiscal al acestuia, cu sau fără RO, urmat din nou de ENTER

Clipboard01c

In ambele cazuri vor fi afișate datele clientului, care se pot corecta.

Atenție!

Denumirea clientului va fi corectată în câmpul “Denumirea” și nu în câmpul “Alegeți clientul dorit”.

Clipboard02b

Dacă denumirea clientului este greșită, vom lăsa opțiunea implicită “Denumirea clientului va fi corectată pe toate documentele anterioare

Dacă clientul și-a schimbat denumirea vom selecta opțiunea “Clientul și-a schimbat denumirea”. In acest fel pe facturile mai vechi decât data curentă afișată de program denumirea clientului va rămâne neschimbată și nouă denumire va fi înscrisă numai pe facturile emise începând cu data modificării.

Dacă dintr-o eroare avem mai mulți clienți cu aceeași denumire (de exemplu “SC Info KAM Technologies” și “Info KAM Technologies” (fără “SC”), vom corecta unul din clienți astfel încât denumirea și codul fiscal al acestuia să fie identice cu denumirea și codul fiscal ale clientului cu denumirea corectă. După corecție clientul cu denumirea greșită va dispare din listă și clientul nu va mai fi dublat.

Dacă nu cunoaștem datele clientului (de exemplu adresa) putem să folosim butonul Verificare și toate datele vor fi preluate și completate automat. Singura condiție este ca serverele acelor instituții să și funcționeze în acel moment, lucru care nu se întâmplă întotdeauna.

Dar, ATENTIE, este posibil ca datele care sunt preluate din diversele baze de date ale instituțiilor statului să fie incomplete sau greșite, și acolo lucrează oameni.

De aceea verificați cu atenție datele preluate și corectați eventualele greșeli înainte de a valida operațiunea.

Este posibil ca și cuvintele scrise cu diacritice să fie preluate greșit, dacă observați semne ciudate în denumire sau/și adresă faceți corecțiile necesare.

După ce am făcut toate corecțiile validăm operațiunea

Clipboard03

text-separator-21

După ce am corectat datele unui client nu mai este necesar să corectăm și documentele emise către acesta, corecțiile se vor regăsi pe toate facturile și chitanțele.