Despre amenzile Coronavirus.

Despre amenzile Coronavirus.

Anton Kovacs

Să presupunem că ești un om la fel de sărac, sau la fel de bogat, ca majoritatea oamenilor din această țară, adică trăiești cu un salariu minim. Că așa e împărțită lumea, foarte mulți care nu au aproape nimic și foarte puțini care au prea mult dar unii nu ar merita să aibă nimic, pentru că sunt atât de proști încât nu percep realitatea din jurul lor.

Și vine un om în uniformă care îți dă o amendă, minimă și ea, de vreo 2000 de lei. “Că așa vreau eu”, cum îi spunea lepădătura aia de comunitar lui Constantin Duma, fotograful revoluției.

Capture2

Să nu creadă cineva că omul ăsta în uniformă e vreun superspecialist în legislație care să judece care este cuantumul amenzii cuvenite cuiva, nici pe departe. Calificarea lui de fapt îl îndrepțățește să tragă noaptea de lacătele magazinelor, pentru a vedea dacă sunt bine încuiate, sau să bată spectatorii meciurilor de fotbal.

Și totuși cineva, statul, a considerat că este bine să încredințeze acestor oameni misiunea de a stabili dacă amenda este de 2000 de lei sau 20000 de lei.

Eu cred că statul a greșit.

Nu numai că a greșit, dar nu a ratat nici o ocazie să semnalizeze acest lucru.

Pur și simplu statul a ajuns să lupte împotriva propriului popor. Nu cu arme de foc, cum au făcut la revoluție, ci prin intermediul amenzilor.

Capture3

 

 

***

Citeam că 40% din populația Americii nu are rezerve de 400 de dolari, cât ar costa un viitor vaccin pentru Corona. Adică vreo 2000 de lei. Și ăia sunt americani.

p1

Captură https://abcnews.go.com/US/10-americans-struggle-cover-400-emergency-expense-federal/story?id=63253846

Pentru marea majoritate a oamenilor din această țară 2000 de lei înseamnă mult mai mult decât primesc ei în mână în fiecare lună, mult mai mult decât cheltuielile lor lunare.

Să nu uităm nici faptul că că probabil 80% din populația acestei țări nu are rezerve de 2000 de lei ascunse între cearceafurile din dulap.

Și atunci ce fac oamenii ăia, amendații cu 2000 de lei sau mai mult?

Unii se spânzură, cum de altfel s-a întâmplat.

Capture1

Altora o astfel de amendă le-a distrus viața pentru următorii câțiva ani, omul ăla nu va mai putea mânca un corn cu iaurt în fiecare dimineață ci va munci cu stomacul gol până spre seară, când ajunge acasă și îi pune nevasta pe masă ce a putut și ea încropi din ce a rămas din leafă după ce statul și-a luat partea.

Alții probabil nu vor face nimic, se vor culca în pat în poziție fetală, din când în când se vor scula, vor face pipi, vor bea apă și se vor culca la loc în aceeași poziție, Pentru că așa fac oamenii când nu găsesc nici o soluție.

Alții nu vor face nimic, vor spune, “In fond ce să-mi facă, să-mi ia caii de la bicicletă, că de unde nu e nu au ce lua”.

Alții se vor radicaliza, unii vor tăia mușamaua scaunului din troleibuz, alții vor da foc unei mașini, alții vor dărâma coșurile de gunoi, alții poate vor sparge o vitrină.

Alții vor bea ceva, poate chiar spirt sanitar “Mona”, că dacă bei alcool seara dormi până dimineața fără să te mai trezească gândurile negre noaptea pe la 3.

mona

Spunea ministrul de interne, cel care are impresia că biroul său este bântuit, că oamenii pot să conteste amenda.

Da, exact asta are nevoie țara asta acum, de 400000 de contestări care trebuie judecate fiecare în parte.

Pe de altă parte oamenii ăștia necăjiți au mentalitatea vitei duse la tăiere, nu vor protesta și nici nu vor contesta o amendă, în momentul în care au fost amendați percepția lor este că sunt vinovați și statul are dreptate, chiar dacă nu este așa.

Și pentru ce toate astea?

Pentru nimic, pentru că oamenii ăia poate nu au avut o coală de hârtie să-și scrie rahatul ăla dedecl declarație.

Faceți un test, mergeți la vecinii de pe scară, sau de pe stradă, și cereți-le o coală de hârtie de scris.

Probabil că cel mult 10% au așa ceva în casă, în fond oamenii nu mai scriu scrisori, iar dacă nu ai acasă un birou sau un copil, de ce ai avea rezerve de hârtie de scris.

Alții poate sunt prea bătrâni și nu văd, sau le tremură mâna și scrierea unui text care să acopere o coală A4 este pentru ei un calvar.

Dar trebuie să o facă sau pur și simplu vor fi obligați să rămână în casă pentru că trăiesc într-o lume plină de idioți corect politic, obedienți care umblă pe stradă cu măști pe față, fără să înțeleagă foarte bine de ce o fac.

Că de unde să știe ei că virusul ăla trece prin porii măștii ca acceleratul prin pusta maghiară, despre lucrurile astea scrie în cărți dar ei nu au citit cartea, au urmărit doar varianta filmată.

Și în fond la ce servește o declarație în care îți declari singur unde mergi? idiocracy-dvd-2007

Cât de tâmpit poate fi cineva să ceară un astfel de document care va ajunge în topul celor mai mari idioțenii care au putut fi concepute pe această planetă?

Chiar și faptul că oamenii au fost de acord să scrie așa ceva dovedește că trăim într-o lume populată de cretini.

Ar trebui să fim cu toții sterilizați astfel încât să nu avem urmași.

Probabil că cel care a conceput aceste regulamente râde și acum, mai mult ca sigur că cineva a vrut să facă un test în care să se vadă până unde merge prostia omenească.

In anii ’60-’70, când planeta era încă populată de oameni normali, de generația numită “Boomers”, publicarea unor astfel de măsuri ar fi stârnit un imens hohot de râs.

După care statelor li s-ar fi dat foc și oamenii ar fi dansat în jurul rugului.

jj

Secvență din filmul Joker, captură YouTube

Poate că asta s-a și dorit dar unii din noi am fost prea proști pentru a înțelege.