Simple cifre

Simple cifre

1. Organizația Mondială a Sănătății afirmă că infecțiile tractului respirator inferior sunt cauza a 6.8% din decese, pe plan mondial

cauze moarte

Această hartă ne arată rata mortalității pe întreaga planetă

Death_rate_world_map

Death rate:(death/1,000 population/per year) from UN The 2015 Revision of World Population

Să vedem ce ne spun cifrele referitoare la două țări în care se spune că “Noul Coronavirus” a făcut ravagii:

ITALIA


Italia are o populație de 60.48 milioane de locuitori.

Mortalitatea în această țară este de aproximativ 9-10 la mia de locuitori, să spunem 9 la mie, pentru a lua cazul cel mai favorabil, ceea ce înseamnă aproximativ 544320 decese/an, adică 45360 decese/lună.

La o rată de 6.8% decese datorate infecților tractului respirator, asta ar înseamna 3084 decese pe lună din această cauză.

Capture

Să nu uităm că nu există încă ceea ce se numește un test de coronavirus, acest gen de analize presupune teste genetice efectuate în laboratoare foarte specializate, testele nu se fac în câteva minute, nici în câteva ore, și nu în ultimul rând, aceste analize nu sunt foarte ieftine.
Deci, datorită faptului că probabil aceste analize nu se fac foarte amănunțit, probabil nici nu se fac niște analize specializate pentru acest virus decât în foarte puține cazuri, probabilitatea de a confunda o infecție cu Coronavirus cu o infecție cauzată de altceva este foarte mare.

(https://edition.cnn.com/2020/03/04/health/coronavirus-test-what-happens-explainer/index.html?fbclid=IwAR0BWduf9-1WRWdd5LQvagxa2NT96W9OIPkERwk81z5pOINmZkNNJ_bdxw0)

Practic nu avem cum să știm dacă e coronavirus sau un guturai oarecare, cel puțin la noi medicii dovedesc că habar nu au ce fac, astăzi testul este pozitiv, mâine este negativ și pacientul este declarat vindecat.


In Italia se presupune că au murit din cauza infecțiilor respiratorii, că or fi cauzate de Coronavirus sau de altceva, un număr de 1016 persoane, deci destul de mult sub numărul calculat.

Cel puțin din punct de vedere statistic, Italia stă chiar foarte bine în această privință, dacă nu s-ar fi declanșat acolo, ca și în alte părți, o isterie generalizată am putea spune că nu s-a înțâmplat nimic deosebit..

Este adevărat, încă nu a trecut o lună.

Ceea ce este important de știut este că în fiecare an mor oameni din cauza gripei (și asta e o gripă), nu e nimic nou.

Capture0

CHINA

În China există o populație de 1.386 miliarde locuitori.

Mortalitatea în această țară este de 7.14 decese la mia de locuitori/an.

Adică 9 896 /12040morți/an, respectiv 824 670 decese/lună.

Sursa: https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_China

La o rată de 6.8% decese cauzate de infecții respiratorii avem teoretic un număr de 56 077 decese din această cauză, fără să mai adăugăm și alte cauze de deces care ar putea fi confundate cu o infecție respiratorie (bronhopneumonii, etc)


In perioada ianuarie-începutul lui martie s-au raportat în China un număr de 2593 decese cauzate de infecții respiratorii, adică 4.6% din cifra lunară prognozată pentru decese cauzate de infecții respiratorii.

Probabil cei care au murit din această cauză au fost, procentual, mai puțini decât cei care au fost mușcați de un dragon.

Mai țineți minte povestea cu balena albastră?

Timp de câteva săptămâni întreaga omenire a fost isterizată de presă cu o poveste despre copii din toată lumea care se aruncă de la etajele clădirilor pentru că așă le cere un joc rusesc.

Clipboard01

După două-trei săptămâni s-a dovedit că totul a fost o imensă farsă, de fapt nu se sinucisese nimeni și nu a existat nici un joc numit “Balena albastră”.

Tare mă tem că și Coronavirusul ăsta nu este nimic altceva decât o “balenă albastră” dusă la un nivel mai înalt.

Rămâne să mai așteptăm vreo două săptămâni pentrui a vedea dacă am avut dreptate.


dragon