O întâmplare cu ING Bank

O întâmplare cu ING Bank

Vineri Clientul solicită Furnizorului o factură proforma.

10 minute după aceea Clientul face plata proformei și trimite Furnizorului confirmarea plății.

Furnizorul verifică copia OP-ului și constată că în loc de 260 de lei clientul K a plătit 26000 de lei.

Capture

In secunda 2 Furnizorul îl anunță pe Client de eroarea comisă și îi spune să ia legătura cu propria bancă pentru a bloca plata.
Îi explică și că are o popire și că plata trebuie neapărat oprită pentru că altfel suma va ajunge în contul ANAF și astfel Furnizorul va fi pus în imposibilitate de a înapoia într-un termen rezonabil banii virați greșit.

Furnizorul vrea să-și plătească datoriile, dar vrea să facă acest lucru din banii săi, nu din ai altora.

Era ora 14, au trecut 12 minute de la înregistrarea ordinului de plată greșit.

Clientul își anuntă imediat în scris banca, Raiffeisen Bank, i se spune să stea liniștit că totul se rezolvă.
Furnizorul anunță și el propria bancă, ING Bank, face o sesizare înregistrată cu numărul 14140707, explicându-I operatoarei întreaga nebunie.
Si această doamnă spune că în momentul în care banii vor intra în cont aceștia vor fi înapoiați Clientului


text-separator-22

In acest moment atât Furnizorul cât și Clientul au toate motivele să fie liniștiți.

In primul rând datorită faptului că ambele bănci au fost anunțate de eroarea comisă și acestea au dat asigurări că problema va fi rezolvată.

Pe de altă parte, de regulă în cazul viramentelor interbancare efectuate după ora 12 sumele se transferă cel mai devreme în ziua următoare,

Un alt lucru liniștitor este că, din propriile lor afirmații, politica ING Bank este să nu repartizeze popririle decât după aprobarea clientului.

Si nu în ultimul rând, cu toții ne imaginăm că o bancă de mărimea ING Bank are elaborate proceduri eficiente de rezolvare a acestui gen de situații și că operatorii care răspund la solicitările clienților sunt destul de inteligenți pentru a rezolva respectivele solicitări, sau cel puțin undeva în spatele lor există cineva competent care să-i ajute dacă e nevoie.

De fapt, rezolvarea unei astfel de probleme nu ar trebui niciodată să depășească nivelul unei simple discuții telefonice încheiată cu mulțumirile celor două părți.

Din păcate s-a dovedit că nu este așa.


text-separator-22


La ora 18 Furnizorul constată că în ciuda faptului că eroarea a fost sesizată celor două bănci, banii au intrat în contul său de la ING.

Tensiunea îi crește până la pragului unui infarct cerebral.

Face din nou o sesizare, înregistrată cu numărul 141738, povestindu-I din nou întreaga întâmplare altui operator.
I se spune din nou că după weekend, când sesizarea făcută de Client ajunge la ING Bank, treaba se rezolvă.


Urmează weekendul, iar în următoarea zi lucrătoare Furnizorul observă că banii virați greșit de către clientul său sunt repartizați către ANAF, deci, în ciuda asigurărilor niciuna din cele două bănci nu au luat măsuriel pe care trebuiau să le ia.
Urmează o nouă sesizare, înregistrată cu nr. 14158640, din nou Furnizorului se spune să stea liniștit.

In următoarea zi Clientul ia legătura cu propria bancă și i se spune că atât el cât și furnizorul vor trebui să parcurgă un întreg coșmar birocratic în speranța că cei de la ANAF vor înapoia către Client suma plătită greșit. Clientul îi comunică și Furnizorului despre ce ar trebui făcut.

Furnizorul, căruia îi curge deja sânge din nas și din urechi din cauza tensiunii generate de incompetența și tupeului de care dă dovadă personalul ING Bank, ia din nou legătura cu această bancă.

Îi răspunde un operator al cărui nume este Lăzărescu Bogdan, un monument de tupeism și lipsă de bun simț.

După ce i se repetă toată povestea de două ori de către doi asociați diferiți, dintre care unul îi nu se mai poate abține și îi spune că e idiot, iar celălat e siderat și nu mai poate să vorbească, după ce i se cer date referitoare la numerele de înregistrare a sesizărilor și numele operatorilor

reprezentantul ING Bank le spune reprezentanților Furnizorului că dacă doreau să rezolve situația ar fi trebuit să facă o sesizare!

– Păi nu v-am făcut, nu una ci 3 sesizări, dumneavoastră ne-ați dat chiar acum numele operatorilor care le-au preluat și numărul de înregistrare al acestora?

– Da, dar chiar dacă ați făcut o sesizare noi nu suntem obligați să-i dăm curs, a fost răspunsul dat de reprezentantul ING Bank!

Kafka era un mic copil.