IEPURII

IEPURII

Anton Kovacs June 16, 2019

Există candidați al căror profil distrage atenția alegătorilor în scopul de a crea un culoar liber pentru adevăratul candidat, care astfel va fi ajutat să fie ales într-un mod asemănător cu cel în care a fost ales Ion Iliescu în 2000, pentru ca să nu fie ales Corneliu Vadim Tudor.

Oameni despre care, când auzim la TV că și-au anunțat candidatura, spunem “cum și-a închiput și ăsta că îl va alege cineva?”.

De fapt ei știu că nu vor fi aleși de nimeni, nici nu vor să fie aleși, scopul lor este altul.

În acest moment, primul care și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale este Liviu Pleșoianu, un personaj care atât prin înfățișare cât și prin ideile sale originale este ușor de ținut minte.

Mai avem candidatura unei doamne care se numește Ramona Ioana Bruynseels, apropiată de Gabriel Oprea și membră a organizației „The Flat Earth Revolution”, organizație care susține că pământul este plat.

Probabil din acest motiv a fost numită în funcţia de consilier de stat al actualului prim-ministru, se știe că marile spirite se atrag.

Șerban Nicolae, cel de-al treilea candidat este un personaj atât de enervant încât și el este greu de uitat.

Toți acești candidați, poate vor mai fi și alții, sunt iepuri.

În timpul campaniei electorale unul dintre ei probabil ne va șoca cu un discurs eurosceptic, altul este de așteptat să ne explice că toți hoții aflați în pușcarii sunt de fapt deținuți politici și trebuie urgent eliberați, doamna aceea ne va povesti despre NASA, cum ne minte ea spunându-ne că pământul e rotund și toți trei vor spune tot felul de mizerii despre ceilalți candidați, cu excepția unuia din ei.


Ochii alegătorilor vor fi captați de acest circ electoral.

În comparație cu ei, adevăratul candidat, cel care nu are nici barbă, nici la știri nu apare zilnic, nici soț bătrân nu are, dar este susținut și de baieții îmbrăcați în negru din partea dreaptă, și de biserică, și de cei care ne-au furat țara de sub cur, va lăsa impresia unui personaj cât se poate de rezonabil, iar discursul său despre valorile tradiționale ale neamului, biserică, familie, istoria multimilenară, vă părea cât se poate de rezonabil.

În trecutul apropiat trebuie să recunoaștem că ne-am cam comportat ca niște maimuțici. Și-au decupat ungurii drapelul, l-am decupat și noi, au făcut cei cu maidanul revoluție portocalie, am îmbrăcat și noi jachete portocalii, au ales ucrainienii un actor pentru a le fi președinte…

Cred că ar trebui ca măcar acum să fim originali.