Microfact, xFact, Ecofact–Folosirea macrocomenzilor

Microfact, xFact, Ecofact–Folosirea macrocomenzilor

Există firme care facturează zeci, sute sau mii de repere.

Dar există si firme care factureaza doar unul, două servicii sau repere, întotdeauna aceleași, ca în exemplele de mai jos:

Clipboard02

Clipboard03

Pentru acest gen de utilizatori am creat posibilitatea înregistrării denumirilor mai des folosite și a “redării” acestora prin apăsarea unei singure taste.

Astfel, utilizatorul din primul exemplu nu va mai trebui să tasteze de fiecare dată, pentru zeci de clienți, textul “Servicii contabilitate”, ci atunci când va dori să însereze această denumire în factura nu va mai apăsa decât o singură tastă. de exemplu F9

Cum se folosește aceasta facilitate

Atunci când dorim să “Inregistrăm” pentru prima oară o denumire o înscriem în factură, în câmpul denumire, așa cum facem în mod normal, după care apăsăm în același timp una din combinațiile de taste Ctrl+F9 sau Ctr+F10, sau Ctrl+F11 sau Ctrl+F12

keyboard

Când dorim să inserăm textul înregistrat ne plasăm pe coloana “Denumirea produselor și a serviciilor” și apăsăm tasta F9-F12 folosită la înregistrare, fără a mai apăsa și tasta Ctrl în același timp, iar textul “înregistrat” va fi inserat

In felul acesta vom putea “înregistra” patru denumiri pe care le vom folosi de câte ori avem nevoie. Când nu vom mai avea nevoie de una din denumirile înregistrate o “suprascriem”.

Pentru a suprascrie înregistrarea aferentă unei taste procedăm la fel cum am procedat la prima înregistrare, apăsăm de exemplu Ctrl+F9 după ce am scris în câmpul “denumirea produselor sau a serviciilor” denumirea dorită. Vechea înregistrare va fi înlocuită cu cea nouă.

Pentru ca să nu uităm care sunt textele corespunzătoare celor patru taste, în momentul în care suntem poziționați pe câmpul “denumirea produselor sau a serviciilor” în partea dreapta-sus este afișată o mică fereastră în care sunt înscrise textele corespunzătoare fiecărei taste.

Clipboard04

Să recapitulăm

Dorim, de exemplu, ca atunci când apăsăm tasta F9 în câmpul “denumirea produselor sau a serviciilor” să fie înscrisă denumirea “TIGARETE KENT”

Pentru înregistrare scriem în câmpul “Denumirea produselor sau a serviciilor” “TIGARETE KENT”

Fără să părăsim coloana apăsam tastele Ctrl și F9 în același timp.

Daca am procedat corect, ar trebui ca de fiecare data când suntem pe această coloană și apăsăm tasta F9 programul să insereze textul “TIGARETE KENT”

La următoarea factură vom vedea în fereastra galbenă din dreapta sus că tastei F9 îi corespunde textul respectiv

Clipboard05

Daca facturati unui client servicii periodice pe baza unui contract si ati completat numărul si data contractului odata cu datele clientului puteti apela la urmatorul artificiu.

Scrieti la denumirea serviciilor/produselor denumirea serviciului urmate de *C

Programul va adauga automat numarul contractului.

12. Daca doriti sa completati si luna si anul pentru care facturati serviciile respective puteti adauga *D

Funcțiile înregistrate și cele doua „wildcard”-uri pot fi combinate in aceeasi denumire, astfel încât pentru a insera, de exemplu textul SERVICE CONFORM CONTRACT 29/04.02.2003 FEBRUARIE 2018 din exemplul de mai jos nu trebuie decât să tastăm F12, *C *D și ENTER (bineînțeles dacă am adăugat datele contractului la datele respectivului client)

Clipboard06

Clipboard07

Alte trucuri care vă pot ajuta când facturați veți putea afla citind acest articol

Anton Kovacs