Lucruri care mi-ar place să existe–Aplicația de supermarket
Imi place să merg la cumpărături, dar, din diferite motive nu îmi place să car acasă cumpărăturile. Poate pentru că sunt un cetățean responsabil care dorește să protejeze mediul în care trăiește și de aceea nu folosește un autoturism, sau poate că după cumpărături vreau să mă plimb în parc și nu vreau să car după mine o grămadă de sacoșe grele.
De aceea, mă voi plimba prin magazin și voi scana codul de bare al produselor pe care doresc să le cumpăr, sau chiar imaginea produsului, urmând ca aplicația să identifice produsul respectiv pornind de la imaginea acestuia.
In permanență aplicația îmi afișează valoarea lucrurilor cumpărate (scanate).
Când am terminat lansez comanda specificând și intervalul orar în care sunt acasă pentru a primi bunurile cumpărate. Adresa este preluată automat din aplicație, dar pot să menționez și o altă adresă, poate doresc să fac un cadou cuiva.
Programul va calcula dacă livrarea până la intervalul menționat este posibilă, estimând timpul de livrare pornind de la datele preluate de la Google Trafic, și îmi va confirma livrarea la ora dorită sau îmi va afișa ora cea mai apropiată la care cumpărăturile pot fi livrate.
Dacă doresc pot să merg la automatul pentru “Self checkout” unde voi scana un cod de bare afișat pe ecranul telefonului pentru a plăti cumpărăturile făcute, fie cash fie cu un card. Dacă nu fac acest lucru plata se va face ramburs la primirea coletului.
Până la o anumită valoare a cumpărăturilor să spunem sub 100 lei, se va percepe o taxă de transport onestă, peste o anumită valoare transportul local va fi gratuit.
Aceeași aplicație ar putea să aibe și funcția de “Navigator” prin magazinul respectiv.
Când intru într-un mare magazin aplicația detectează care este magazinul în care mă aflu și în momentul în care tastez într-o fereastră de căutare, de exemplu, “Zahăr” pe displayul telefonului va fi afișată o hartă asemănătoare cu cea afișată de un GPS, pe care o săgeată mă va ghida spre raionul în care este zahărul.
Mai mult, pot să îmi introduc în telefon o listă de cumpărături pe care aplicația de “navigare” o va parcurge, ghidându-mă spre raionul de electronice de unde îmi voi cumpăra căști, spre raionul unde este ciocolata, după care spre sare, pâine etc.
In momentul în care am cumpărat un produs bifez produsul respectiv pe listă.
Bineînțeles că fiecare mare magazin, fără nici o excepție, ar trebui să aibe și o aplicație pentru comerț la distanță, este inadmisibil că în 2017 în unele orașe, Timișoara de exemplu, este o problemă să îțî faci cumpărăturile uzuale, pâine, lapte, apă minerală, cartofi, stând în fața calculatorului de acasă și să le primești acasă într-un timp rezonabil, 1-2 ore.