– Doamna Dăncilă, unde va petreceti revelionul?

– Doamna Dăncilă, unde va petreceti revelionul?

Anton Kovacs

– Doamna Dăncilă, unde va petreceti revelionul?

– Da, mi-ar prinde bine o lămâie.

Probabil cam așa s-ar fi desfășurat dialogul între doamna Viorica Dăncilă și Domnul Iohannis, dacă ar fi avut loc.

Mărturisesc că și mie mi-ar fi plăcut o confruntare între finaliștii la alegerile prezidențiale.

O confruntare Theodor Paleologu – Viorica Dăncilă cred că ar fi fost o adevărată desfătare intelectuală, dar nici una între actualii finaliști nu ar fi fost lipsită de interes.

Nu a fost să fie.

In ultimele zile nu l-am ascultat pe Iohannis pentru că la ora la care dânsul vorbea eu eram în drum spre casă și nu doream să adorm în timpul mersului.

Nu are omul ăsta talentul vorbitului, ce mult mi-ar fi plăcut un președinte care să arate ca Iohannis dar să vorbească ca Băsescu, în fiecare zi la ora 18.

Dar am ascultat-o pe doamna Viorica Dăncilă de două ori, aproximativ câte o oră.

Si am constatat că în discursul ei există niște afirmații la care pur și simplu nu se poate răspunde.

Spune dânsa că Iohannis vrea să instaureze comunismul, că președintele calcă în picioare constituția, Iohannis e de vină că nu am intrat în Schengen, PNL vrea să renunțe la subvenții (ea săraca nu știe că aceasta ar fi o măsură minunată pentru această țară dar PNL nu o va pune în aplicare), că președintele în cei 5 ani de mandat nu a participat la nici un interviu sau emisiune televizată, deci îi urăște pe români.

Afirmațiile respective probabil nici nu sunt ale doamnei Dăncilă, acolo, la partidul lor, există o mulțime de specialiști în astfel de probleme, oameni cu școli grele în care au învățat cum se manipulează electoratul.

Și îi mai sprijină și alții, plătiți pe bani buni…

Oamenii ăia îmbătrâniți în rele și specialiști în manipulare s-au gândit bine, ce să răspunzi când cineva îți spune că nu ești un bun român pentru că ai un nume care are o rezonanță care nu este chiar românească, de exemplu Barna, Paleologu (că nici ăsta nu prea e nume românesc) sau Iohannis?

Cum să demonstrezi că tu ești un bun român, te aperi spunând că este așa deoarece te-ai născut aici, ai făcut armata și îți plătești impozitele?

Ce să răspunzi unei femei care îți spune că dacă vorbești o limbă străină ești o persoană suspectă de trădare de țară?

Ce să răspunzi când cineva îți spune că îi urăști pe români deoarece nu ai participat la nici o emisiune televizată sau conferință de presă în ultimii 5 ani. Să te apuci să enumeri ocaziile în care îți aduci aminte că ai participat la astfel de evenimente?

Așa ceva este umilitor și este o prostie. Pur și simplu nu se răspunde la astfel de afirmații.

Si ca să nu fii nevoit să răspunzi la așa ceva pur și simplu nu intri în dialog cu oameni care se comportă în acest fel, indiferent ce spune CTP.

Copii multora din cei care citesc acest text știu să vorbească, mai bine sau mai rău, una sau mai multe limbi străine, că așa se consideră de un timp că e bine, să vorbim limbi.

Sunteți de acord cu doamna Dăncilă că acești copii sau nepoți ai dumneavoastră nu sunt niște români adevărați ci un fel de bozgori pentru că vorbesc una sau mai multe limbi străine?

Dacă este așa mergeți și votați-o.

Si mai apare o problemă în dialogul cu doamna Dăncilă, dacă îi spui ceva neplăcut consideră că a fost jignită și te acuză că ai jignit o femeie.

Ba e candidat, când te porcăie ca la ușa cortului, ba e o femeie sensibilă ca o mimoză căreia nu ai voie să-i spui nimic pentru că o jignești.

Partea cea mai rea este că această doamnă chiar crede ceea ce spune.

O mulțime de ani, putem spune că o viață, această doamnă a fost obișnuită să i se spună că este frumoasă, inteligentă și că are întotdeauna dreptate iar acum a ajuns să creadă că toate aceste lucruri sunt adevărate.

Ea chiar crede că face bine ceea ce face.

O altă problemă o constituie oamenii din apropierea doamnei Viorica Dăncilă.

Sper că nimeni nu a uitat afirmațiile de la un moment dat ale doamnei Codruța Vasilescu, consiliera doamnei Dăncilă, că Băsescu ar avea în portul Constanța niște vapoare cu 5 milioane de biciclete pe care le va împărți votanților săi.

Sau de povestea cu bacalaureatul domnului Funeriu. Sau despre lista cu informatori ai securității pe care era înscris și numele lui Traian Băsescu (nu aia cu Petrov, alta).

Sau pe doamna Firea când i-a spus unui invitat la o emisiune pe care o modera că a mâncat din WC.

Păi, cum să te duci să vorbești cu oamenii ăștia care îți spun că ai mâncat din WC, care te mint în față, tropăie ca niște nesimțiți în parlament și poate te mai și iau la bătaie, dacă e judokanul ăla cu mitraliera pe aproape, mai ales că nu ar fi prima oară.

***

Să nu credeți că oamenii ăștia sunt niște proști.

Inainte de a face această greșeală gândiți-vă că dumneavoastră, cei care vă considerați superiori din punct de vedere intelectual doamnei Viorica Dăncilă pentru că știți să calculați aria cercului, nu ați ajuns nici primul ministru al unei țări, chiar și al unei țări care se numește România, nu ați ajuns nici să câștigați o avere în fiecare lună în calitate de europarlamentar, nu aveți nici o casă la munte ca a doamnei Dăncilă, sau ca a doamnei Firea.

Este adevărat că nu sunt inteligenți, niciodată gașca asta nu va ști ce să facă pentru a ridica sustenabil nivelul de bunăstare și civilizație al oamenilor din această țară și întotdeauna prioritatea lor va fi să ia de la alții ca să aibă ei.

Dar foamea de care au suferit timp de câteva secole s-a întipărit în codul lor genetic i-a făcut șireți ca niște vipere.

Imaginați-vă că puneți într-o încăpere un leu și o viperă, oare care credeți că va câstiga?

Oamenii ăștia fac parte din specia care profită de semafor trecând pe roșu pentru a ajunge la destinație cu mult înaintea dumneavoastră, cei care ați stat cuminți pentru a aștepta culoarea verde. Ei fac niște reguli nu pentru a fi respectate de toți ci pentru a vă reține pe dumneavoastră

***

O altă metodă prin care suntem mințiți este crearea impresiei că PSD, deci membri săi, inclusiv doamna Viorica Dăncilă, ar fi de stânga.

Nu este nici pe departe așa.

Iisus a fost de stânga, dacă a fost. Linus Torwalds care a dat omenirii extrem de mult fără a cere nimic în schimb este de stânga, Wilhelm Röntgen care a dat omenirii razele X fără să ceară nimic în schimb a fost de stânga, Paulo Coelho care își piratează propriile cărți pentru a le distribui gratuit este de stânga.

Oamenii ăștia care au cu toții niște proprietăți la fel de impunătoare ca narcotraficanții din America de Sud nu sunt de stânga, de fapt nici nu putem să-i încadrăm în spectrul politic pentru că ei nu sunt decât niște derbedei care au format un grup infracțional organizat, exact cum a fost și cel de pe vremea lui Ceaușescu, că nici ăia nu au fost niște comuniști sau socialiști ci numai niște derbedei de la marginea societății care au pus mâna pe țară profitând de populația săracă și flămânzită din timpul foametei de după război.

Fotografie din Focșani în timpul foametei din 1946-1947

Ăștia dacă dau ceva dau ca șeful de șantier care dă muncitorului un sac de ciment pentru ca acesta să nu îl toarne că și-a făcut o vilă.

Vă azvârle o sută la salariul minim, că tot nu o dau de la ei, o dă patronul, și după aceea se distrează când văd pulimea cum se aruncă în noroi după ea.

Când vă mai spun Dăncilă și Olguța despre pensii și salarii uitați-vă la bijuteriile din poze, numai astea valorează mai mult decât ați strâns voi și tot neamul vostru în ultimii 400 de ani.

Și nu e toată colecția aici.

Si nu în ultimul rând, oamenii de stânga, cei care au grija săracilor și a viitorului țării, sunt cei pentru care valorile fundamentale știința și a umanismul, nu cei care merg cu popii în față ca legionarii și instigă oamenii la ură unii împotriva altora.

Dacă vedeți un om politic că pupă moaște sau pupă mâna popilor să știți că ăla nu e un socialist care o să vă dea ceva ci e un hoț care se roagă “Doamne fă să nu mă prindă că am furat”.

***

In ultima perioadă s-a declanșat o campanie extrem de agresivă care incită la boicotarea sub diverse forme a votului.

Se sugerează că dacă trebuie să alegem dintre două rele, mai bine să nu votăm și astfel să le arătăm politicienilor disprețul nostru.

O idee la care aderă o mulțime de suflete naive.

Trebuie să înțelegem odată și odată că atunci când participăm la alegeri nu votăm pentru a alege între doi îngeri, sau între între Iisus și Buda.

Alegem politicieni, adică oameni, cu bune și cu rele.

Si în consecință, până când democrația va fi înlocuită de o formă de organizare socială superioară va trebui ca întotdeauna să alegem răul cel mai mic. Pur și simplu nu se poate altfel.

Mărturisesc că mie nu îmi plac foarte mult liberalii, nici oamenii cu multe case nu îmi plac. Dar sunt conștient că am de ales între Iohannis și ceilalți care ne-au împușcat la revoluție, după aia ne-au mai împușcat la mineriade, după care ne-au furat țara de sub cur, i-au gazat pe unii la București anul trecut și m-au făcut să mă simt cetățean de categoria a II-a pentru că mă cheamă cum mă cheamă.

Bineînțeles că cei care ne sugerează să nu ne compromitem alegând unul din cele două rele, deci să nu mergem la vot, nu sunt de loc dezinteresați.

Pentru că dacă nu mergeți să votați, la fiecare vot abandonat sau anulat, va crește procentul celor care au o bază electorală fixă, cei care se bazează pe primarii din anumite zone rurale care scot oamenii la vot amenințându-i că nu vor mai primi ajutoare sociale, subvenții agricole sau alte forme de mită electorală.