Cum a fost la protestul pentru apararea cainilor comunitari

Cum a fost la protestul pentru apararea cainilor comunitari

Anton KOVACS

Ieri, impreuna cu Gaby Moldovan ne-am dus sa vedem cum se protesteaza in apararea cainilor comunitari.

Am mers acolo acolo atat pentru a ne alatura celor care protestau dar, in egala masura, ne-am dus sa vedem ce se intampla si sa vedem cum va reflecta presa aceasta mica manifestatie.

Pentru ca cei din presa (exista si exceptii) se pare ca au o mica problema in a relata ce s-a intamplat acolo, am sa va povestesc eu cum a fost:

Daca ar fi sa rezum totul in cateva cuvinte, totul a fost plictisitor de civilizat.

Nimeni nu striga nimic, existau cateva pancarte improvizate (unele le puteti vedea in pozele de mai jos), oamenii discutau pasnic, ziaristii se plimbau printre oameni si se jucau cu cainii “vai ce dragutel e…”, unii mai filmau, altii mai povesteau intre ei, toata lumea era calma si cu zambetul pe buze.

IMG_4126IMG_4123IMG_4139

IMG_4105

IMG_4141

Cativa oameni au fost intrebati de catre cei din presa de una, alta, “ce varsta are cainele, ce mananca, de ce ati venit aici, ati aprins si dumneavoastra o lumanare…” oamenii raspundeau civilizat, fara ca cineva sa ridice tonul, la un moment dat un jandarm aproape ca adormise in picioare de plictiseala si noroc cu domnul Dragos Bota de la Pressalert, care s-a dus sa-l intrebe nu stiu ce si l-a trezit, altfel probabil cadea gramada acolo.

IMG_4155IMG_4153

IMG_4147IMG_4158IMG_4133

A existat o singura exceptie:
La un moment dat, spre sfarsitul adunarii, o fatuca de vreo 20 de ani, cu un caiet in mana, initial am crezut ca este reprezentanta gazetei de perete de la vreun liceu din oras dar astazi am aflat ca lucreaza la un fel de ziar, a inceput sa-i provoace pe cei aflati in apropierea ei, punandu-le, cu un ton de procuror intrebari de genul “dar dumneavoastra ce ati face daca v-ar ataca o haita de 6 caini furiosi…”
Cei intrebati incercau sa-i raspunda, dar, micuta, in loc sa-i lase sa vorbeasca repeta incontinuu “…nu, va rog sa raspundeti la intrebarea mea, ce faceti daca va ataca o haita de 6 caini furiosi…”.

O colega reportera chiar i-a spus la un moment dat “dar lasa-l draga sa vorbeasca”. Majoritatea oamenilor vazand ca individa incearca sa-I provoace se indepartau, altii se apropiau dorind sa o vada pe nebuna iar mititica incerca sa agate pe altcineva, punandu-i exact aceeasi intrebare.
Papusica nici macar nu putea sa te inerveze, pe mine personal ma amuza prostia ei.
Eram langa o reporterita cand aceasta i-a spus cameramanului de langa ea “hai sa mergem, nu vreau sa ma bag in rahatul lu’ proasta aia”, si-a chemat si ceilalti colegi dupa care, atat reporterii cat si restul multimii s-au indepartat catre centrul orasului iar fatuca a ramas singura sa se certe cu usa primariei.

IMG_4172

In legatura cu corectitudinea presei, care se nu intelege de ce este acuzata de incorectitudine, vreau sa le povestesc reprezentantilor acesteia niste intamplari recente, la care ar trebui sa se gandeasca:

A doua zi dupa intamplarea cu acel copil, pe toate posturile de televiziune a aparut un “Breaking News” si s-a anuntat ca o sarmana batranica a fost atacata si aproape devorata de niste haite fioroase de caini maidanezi. Se anunta totodata ca sarmana batranica (sau ce a mai ramas din ea) a fost transportata la Spitalul de Urgenta Bucuresti.

Dupa cateva minute, contactata de presa, o doamna doctorita care cred ca era directoarea acelui spital, a stricat emisiuniile de stiri afirmand ca nu s-a internat nici o persoana muscata de caini in acea zi, ca stirea este falsa, mai mult, dandu-le si informatia ca fratele lui Ionut, despre care se spunea ca a fost si el muscat de caini cu o zi in urma, nu a avut nici o muscatura !

Nimeni nu a mai pomenit despre acest incident, cu toate ca era normal sa o faca dupa ce tot presa a isterizat o tara intreaga.

Nu mai departe de alataieri, pe scroll-ul de la Romania TV aparea stirea “5 persoane atacate de caini, internate de urgenta. E vorba de doua femei si un barbat din Bucuresti”

media

Din comentariul reporterului am putut afla ca de fapt era vorba despre doua femei care au fost muscate de caini cu stapan si barbatul “a fost muscat de cainele din curte” (deci tot cu stapan).

Nu s-au aratat imagini cu cei muscati si nimeni nu a mai pomenit despre acest subiect cu 2-3 ore mai tarziu, cea ce ma face sa cred ca stirea era tot o facatura.

Dar, chiar daca esti mincinos si dezinformezi lumea, nu este normal, reporter fiind, sa nu stii ca 1+2=3 si nu 5, cine face o astfel de greseala nu e reporter ci un dobitoc analfabet.

In concluzie, daca nu vreti sa fiti acuzati de dezinformare in primul rand dumneavoastra, oamenii din presa, ar trebui sa-i starpiti pe viermii astia din randurile voastre si numai dupa ce ati rezolvat aceasta problema sa va asteptati si la respect pentru meseria dumneavoastra.