Ce este Transcontinental Race
Anton Kovacs – www.infokam.eu
Trans Continental Race este o cursă care ne aduce aminte de epoca în care bicicleta era cel mai rapid mijloc de transport de pe șosele, vremuri în care niște oameni bravi, nonconformiști, aventurieri sau vagabonzi, încălecau o bicicletă și plecau în cursă căutându-si norocul.
Fără influența comercialului, fără televiziune, fără echipe de suport care să-i însoțească cu nenumărate mașini. Mâncau ce găseau pe drum, dormeau când și unde puteau și pedalau chiar și 400km în fiecare zi.
La fel ca acele curse de la începuturile ciclismului și Transcontinental este o cursă pentru cei care vor să se urce pe bicicletă și doresc să pedaleze mii de km, fără nici un alt motiv decât sportul și autodepășirea propriilor limite, cu toții fiind siguri că doar cel mai bun va învinge.
In acest an va avea loc cea de-a 4-a ediție a acestui concurs de ciclism, probabil cel mai dur din toate.
Anul trecut la concurs au participat 250 de concurenți, dintre care 2 au fost români, prietenul nostru Marțian Cioană, care a terminat pe locul 47, după o cursă care a durat 16 zile și 26 minute și Sergiu Buciuc, care a terminat pe locul 59, după 17 zile 11 ore și 20 minute.
Anul acesta vor participa 300 concurenți, din care (din ce am identificat noi) 2 români, Marțian Cioană și Ionuț Birtalan.
Aici este lista care cuprinde concurenții din 2016
Regulile care definesc Transcontinental Race
1. Ceasul pornește în momentul startului și nu se oprește decât în punctul de sosire. Concurenții sunt singurii care decid dacă, când și unde se opresc.
2. Spre deosebire de alte curse unde fiecare concurent este însoțit de echipe imemse de suport formate din mecanici, medici, psihologi etc, la această cursă nu există suport tehnic sau de alt fel, concurenții sunt singuri de la start până la sosire.
3. Nu există un traseu fix, există niște puncte de control fixe prin care concurenții trebuie să treacă, în rest drumul ales între acest e puncte depinde doar de concurenți.
4. Pe tot parcursul cursei traseul fiecărui concurent este monitorizat în timp real prin satelit.
Aici putea citi și alte reguli ale Transcontinental Race
Date importante despre cursă
STARTUL va avea loc în 29 Iulie 2016, ora 22.00 CET din Geraardsbergen, Belgia
Punct de control nr. 1: Franța, Hôtel Campanile Clermont-Ferrand Centre, Franța
Punct de control nr. 2: Elveția, Hotel Jungfrau Lodge
Punct de control nr. 3: Italia, Sport Hotel Europa, Alleghe
Punct de control nr. 4: Muntenegru, Hostel Highlander, Mojkovacka, br.1, Žabljak 84220
SOSIRE: Turcia, Canakkale, Saat Kulesi
Este posibil ca în funcție de ceea ce se va întâmpla în Turcia în următoarele zile finish-ul să fie mutat în Grecia, la Alexandropoulus.
Lungimea traseului va fi de aproximativ 4000 Km, iar elevația totală (înălțimea însumată pe care o vor urca concurenții) va fi de aproximativ 60000m (ca și cum ar urca Everestul de 7 ori, o dată la 2 zile)