12 aplicatii care nu ar trebui sa lipseasca din Androidul dumneavoastra
Anton KOVACS – http://www.infokam.ro
1. Barcode Scanner
Cea mai facila modalitate de instalare a aplicatiilor este cea prin care aplicatiile se instaleaza scanand un cod de bare (QR Code).
De aceea, Barcode Scanner este prima aplicatie care nu trebuie sa lipseasca dintr-un dispozitiv Android.
Aceasta aplicatie poate fi folosita si pentru scanarea codurilor de bare de pe anumite produse si cautarea acestora pe internet.
Link pentru descarcare: https://market.android.com/details?id=com.google.zxing.client.android&feature=search_result
Dupa instalarea aplicatiei urmatoarele aplicatii vor putea fi instalate lansand Barcode Scanner si îndreptand camera terminalului catre codul de bare din descrierea fiecarui program.
2. Advanced Task Killer
Acest widget va permite oprirea oricarei aplicatii care ruleaza la un moment dat în dispozitivul dumneavoastra Android permitand astfel eliberarea memoriei disponibile si reducerea consumului de curent.
3. Dropbox
Atat pentru versiunea Windows, Mac sau Linux cat si pentru Android, Dropbox este una din cele mai revolutionare lucruri aparute in ultimii ani în domeniul IT.
Aplicatia permite backup-ul sau/sau partajarea fisierelor între mai multe calculatoare sau între calculator si un dispozitiv mobil.
De exemplu, daca faceti o poza cu telefonul si o salvati in folderul Dropbox, acea poza va fi instantaneu accesibila pe sistemele de calcul ale colegilor sau rudelor dumneavoastra cu care ati partajat folderul respectiv.
Practic, odata instalata aceasta aplicatie se elimina necesitatea folositii cablurilor sau a conexiunii bluetooth pentru transferul de date.
4. Aldiko Book Reader
Aldiko Book Reader va permite sa descarcati carti in format “epub” si sa le cititi pe terminalul dumneavoastra Android.
Cartile vor fi organizate în functie de mai multe criterii (autor, gen etc), în functie de preferintele dumneavoastra.
5. Shazam
Daca vreti sa va impresionati prietenii cu o aplicatie Android, aratati-le Shazam.
De multe ori vi s-a intamplat sa ascultati o melodie la radio sau intr-un local si v-ati intrebat “oare ce melodie este aceasta ?”
Aici intervine Shazam: dupa lansare acesta va asculta melodia aproximativ 15 secunde si în 80% din cazuri va va spune nu numai care este melodia si cine este autorul dar va afisa si link-urile unde aceasta este disponibila.
6. Google Goggles
Intr-o zi, într-un supermarket, sotia mea a vazut o mica masinuta de cusut pe care a vrut sa o cumpere. Din pacate masinuta din raft era singura diponibila si mai era si defecta pe deasupra.
Pentru a gasi un alt vanzator pentru acest produs am indreptat camera telefonului catre masina de cusut iar Goggles, cautand imagini similare pe internet mi-a afisat in cateva secunde link-urile magazinelor online care vindeau acel tip de masina de cusut, rezolvand astfel problema aparuta.
Mai mult, daca fotografiati un text, Goggles va ofera o traducere a acestuia, lucru foarte util, de exemplu, daca mergeti în alta tara si nu întelegeti ce scrie pe indicatoare.
7. HDR Camera
Subiectele din viaţa reală prezinta de multe ori o gamă largă de intensitati a luminozitatii, care nu pot fi capturate corect de un aparat de fotografiat “obisnuit”. Într-o fotografie “normala” zonele luminoase au un aspect spalacit în timp ce zonele umbrite sunt mult prea întunecate, fara detalii. Tehnica HDR (High Dynamic Range ) vă permite să capturaţi detalii atat în zonele luminoase cat şi în cele întunecate dupa care imaginile sunt suprapuse obtinandu-se astfel o singura fotografie.
Aceasta tehnica este larg adoptata de fotografi dar problema este ca ca pentru a crea o astfel de poza este necesar sa se foloseasca un procedeu destul de complicat, respectiv fotografierea repetata a subiectului în diferite momente ale zilei pentru a beneficia de conditii diferite de iluminare, în tot acest timp camera trebuind sa fie perfect aliniata pentru ca imaginile sa poata fi suprapuse fara erori.
HDR Camera permite crearea unei imagini HDR într-un mod mult mai simplu, aplicatia facand 3 fotografii succesive cu luminozitati diferite, dupa care mixeaza cele 3 imagini folosind algoritmi speciali pentru a elimina artefactele.
Rezultatele, comparate cu o imagine fotografiata în mod “normal” sunt impresionante.
8. Fast Burst Camera Lite/Fast Burst Camera
Programul permit efectuarea a 5-10 fotografii într-o secunda, dupa care se poate alege imaginea de cea mai buna calitate.
Aplicatia este foarte folositoare pentru fotografierea subiectelor în miscare (copii, animale de casa, poze facute din masina in timpul mersului, etc.)
9. TV Online Romania – Free
Aplicatia va pune la dispozitie o serie de link-uri catre posturile TV romanesti, oferindu-va astfel posibilitatea de a urmari emisiuniile TV pe dispozitivul dumneavoastra Android.
10. Lookator
Lookator este o aplicatie “augmented reality” care va ajuta sa gasiti hotspot-uri disponibile în zona în care va aflati.
Porniti aplicatia si pe ecranul terminalului va fi afisata imaginea cladirilor din jur peste care sunt suprapuse indicatii despre hotspot-urile disponibile.
11. Smart Tools
Smart Tools® este un pachet complet ce conţine 5 seturi de aplicaţii. Include 5 seturi Pro, având un total de 15 unelte. Într-un cuvânt, totul într-o singură aplicaţie.
Setul 1: lungime, unghi, înclinare, nivelmetru, pasul filetului – Smart Ruler Pro
Setul 2: distanţă, înălţime, lăţime, arie – Smart Measure Pro
Setul 3: busolă, detector de metale, GPS – Smart Compass Pro
Setul 4: sonometru, vibrometru – Sound Meter Pro
Setul 5: lanternă, lupă, oglindă – Smart Light Pro
12. WiFi Analyzer
Transformă telefonul Android într-un analizor Wi-Fi!
Arată canalele Wi-Fi din jurul tău. Vă ajută să găsiți un canal mai puțin aglomerat pentru routerul wireless.