Microfact, xFact, Ecofact–Ce se poate întâmpla la prima pornire din acest an

Microfact, xFact, Ecofact–Ce se poate întâmpla la prima pornire din acest an

Cu toate că anul trecut am ajuns la un număr mai mare, astăzi numărul primei facturi este din nou 1.

facturare1


Este normal să se întâmple așa.

Programul este astfel conceput încât în fiecare an numerele se resetează și numerotarea facturilor, chitanțelor sau a avizelor începe cu 1.

Puteți să lăsați numărul așa, puteți să-l modificați “manual” astfel încât numărul să fie în continuarea numerelor de anul trecut, puteți să atribuiți o serie complet diferită de numere. Totul depinde de politica firmei în care lucrați.

Nu uitați totuși că numărul trebuie să corespundă plajei înscrise în decizia cerută de Ordinul 2226, anexa 4.

text-separator-21


Când dau click pe coloana “Cota TVA” nu mai apare lista în care sunt cotele de TVA

facturare2

In fiecare an lista cuprinzănd cotele de TVA “se resetează”, pentru a evita situația în care în listă apar cote de TVA vechi, care nu mai sunt folosite în acest an.

Pentru ca lista să fie generată din nou, cu cotele din acest an, nu trebuie decât ca la prima factură sau de câte ori folosiți o nouă cotă de TVA, să înscrieți manual cota respectivă.

La următoarea poziție lista cuprinzănd una sau mai multe cote va reapare.

Dacă la cota TVA doriți să inserați un text mai lung, de exeplu “Scutit conform art 999 CF” nu trebuie decât să scrieți acel text în coloana “Cota TVA”. Coloana se va “lăți” pentru a vă permite scrierea textului.

facturare2b 

text-separator-21

Dacă este nevoie ,ultima versiune a programului de facturare Microfact, atât pentru varianta plătită cât și pentru versiunea gratuită, se poate descărca de aici

download


Iar versiunea portabilă poate fi descărcată de aici:

portable