Generarea documentelor în format *.pdf

Generarea documentelor în format *.pdf

1. Instalarea driverului necesar pentru generarea fișierelor în format *.pdf

Foarte mulți utilizatori pun întrebarea “este posibilă generarea facturilor în format *.pdf ?”

Bineințeles că acest lucru este posibil.

Dar, pentru a genera un document în format *pdf este necesară instalarea unui “driver” destinat acestui scop, adică a unui program capabil să transforme fișierul dorit într-un fișier *.pdf,

Cine va căuta va descoperi că există nenumărate drivere de pdf, unele pe bani, altele gratuite, unele cu anumite limitări, altele fără nici o limitare. Chiar și Windows-ul în ultima versiune dispune de un astfel de printer.

Pentru a ușura sarcinile utilizatorilor, indiferent de sistemul de operare folosit de aceștia, am ales ca anexă a programelor noastre un program care este gratuit, opensource și funcționează fără nici o limitare, Bullzip PDF Printer.

text-separator-21

Pentru a instala driverul necesar pentru generarea de fișiere în format *.pdf nu trebuie decât sa accesați pagina Configurare->Configurare program 2 și în secțiunea dedicată configurării driverului de pdf să dați un click pe butonul Descarcare si instalare driver 

In funcție de viteza conexiunii dumneavioastra la internet descărcarea driverului ar putea să dureze un pic.

Instalare driver_pdf_1

După ce fișierele necesare pentru instalarea driverului a fost descărcat și decomprimat instalarea va decurge la fel ca în cazul instalării oricărei alte aplicații:

Instalare driver_pdf_2

Instalare driver_pdf_3

Instalare driver_pdf_4

Instalare driver_pdf_5


După instalarea driverului va fi nevoie să repornim programul, iar la repornire vom constata că în toate secțiuniile care permit listarea a apărul și un buton “PDF”

list_pdf

Pentru a genera un document în format *.pdf vom proceda asemănător ca în cazul listării, vom alege documentul dorit, și vom da click pe butonul PDF. In funcție de opțiuniile selectate în privința denumirii fișierului *.pdf, acesta va fi salvat pe desktop sau în alt loc, având ca denumire codul fiscal al clientului, numărul facturii etc.

fisier_pdf

Se poate selecta și opțiunea ca fișierul să fie deschis automat în vederea unei prelucrari ulterioare.

factura_pdf