Definirea cuvântului “parc” pentru țăranii veniți la oraș

Definirea cuvântului “parc” pentru țăranii veniți la oraș

Anton KOVACS


Pentru a afla ce înseamnă “parc”, în înțelesul modern al cuvântului, în fereastra de căutare a browserului vom tasta “people in the park” (adică “oameni în parc” pentru cei care nu știu engleza), iar după afișarea rezultatelor vom selecta “Images” (adică “imagini”).

poza1

Vom observa că ecranul s-a umplut cu tot felul de poze frumoase.

In continuare nu trebuie decât să ne uităm cu atenție la aceste poze, dând click pe cele pe care dorim să le vedem mai mari, defilând încet în jos pentru a vedea și mai multe poze și încercând să înțelegem ce vedem în acele poze, bineînțeles dacă dispunem de capacitatea intelectuală necesară.

Poiza5

poza2

Poza3

Poza4

Poza6

Poza7

Poza8

poza9

Poza10

Poza11

După un timp, dacă nu suntem complet retardați, vom înțelege că parcul nu este doar loc de joacă pentru copii sau loc în care ne aducem bătrânii cănd ne încurcă prin casă, nici loc de relaxare pentru cei care suferă de diverse nevroze și nici locul cu care primarii se laudă că l-au făcut și după aceea pun poliția să-l păzească ca să nu se strice.

Parcul este și loc de joacă, atât pentru copii cât și pentru adulți, loc pentru odihnă, loc pentru dormit, loc pentru citit, loc pentru plajă, pentru ascultat păsărelele, pentru mers cu bicicleta, trotineta sau rolele, pentru plimbat câinii, pisicile, vulpile sau nevăstruicile, pentru dansat, pentru jucat șah sau table și pentru multe altele.

Parcul este locul în care poți face aproape orice, cu condiția să nu-l distrugi și să nu-i agresezi pe cei din jurul tău.