Eu nu am absolvit câțiva ani de medicină, dar asta nu înseamnă că pot fi prostit

Eu nu am absolvit câțiva ani de medicină, dar asta nu înseamnă că pot fi prostit

Anton Kovacs – www.infokam.eu

Se întâmplă deseori ca atunci când un pacient mai mult sau mai puțin informat își contrazice medicul, acesta va recurge la argumentul suprem “am terminat niște ani de facultate de medicină”.

Oare acest argument este de necombătut?

Ceea ce învață studenții unei facultăți de medicină este chiar adevărul absolut, știința în forma ei cea mai pură?

Din păcate nu.


Pornim de la un articol de ziar:

image

Un alt articol:

image

Ambele articole se referă la acordarea de către două universități de medicină din România a titlului de Doctor Honoris Causa unui domn, destul de controversat, care se ocupă de homeopatie. 

Prin acordarea acestui titlu aflăm că niște medici, profesori, oameni de știință care îi învață meserie pe viitorii medici, consideră că homeopatia este o știintă, o ramură a medicinii.

Iar pacienții acestor viitori medici vor beneficia de minunatele cunoștințe pe care le-au dobândit medicii lor în facultate.

Timișoara și Clujul nu sunt singurele universități de medicină care promovează homeopatia, precum puteți observa din imaginile de mai jos și la alte universități de medicină se predau cursuri de homeopatie:

mx20q4g

VBjoqhO

P0XkXoP

DuYJSjw

Din acest motiv veți găsi medici care consideră că vaccinurile sunt dăunătoare, că bolile de stomac provin din cauza “conflictelor de înghițire” (click pe imagine pentru a vedea clipul), că infecțiile nu se tratează cu antibiotice ci cu apă sfințită. Din acest motiv veți găsi în fiecare oraș mii sau zeci de mii de cabinete care pretind că trateaza orice boală cu pastile din zahăr, cu laptopuri, pietre colorate sau pur și simplu apă chioară, sau vorbe fără nici un fundament științific. De fapt toate aceste “cabinete medicale” nu sunt nimic altceva decât niște dughene în care niște escroci cu diplomă trăiesc nerușinat de bine de pe urma bolnavilor creduli, în timp ce poliția, procuratura, Ministerul Sănătății și celelalte institutii care ar trebui să combată acest fenomen se fac că nu știu nimic.

image

Pe noi, pentru că nu am terminat o facultate de medicină, acești pseudomedici ne tratează superior și ne spun că nu avem dreptul la o opinie pentru că nu ne pricepem la medicină.

Să vedem însă ce spun alții, oameni care se pricep și a căror pregătire în acest domeniu este de necontestat, despre homeopatie:

Organizația Mondială a Sănătății avertizează împotriva utilizării homeopatiei

image

Președintele colegiului Medicilor din Marea Britanie: homeopatia este gunoi iar homeopații nu sunt decât un fel de comercianți ambulanți de vechituri:

image

Asociația Medicală Britanică: homeopatia este vrăjitorie

image

Consiliul Național al sănătății și cercetării medicale din Australia: pacienții care aleg homeopatia își pun sănătatea în pericol

image

Președintele Consiliului Științei, Japonia: Tratamentele homeopatice sunt doar pastile de zahăr

image

Să nu se înțeleagă că am ceva cu medicii, dimpotrivă, îmi plac medicii și am un mare respect pentru medicii care își cunosc meseria și care caută să învețe o viață întreagă, prin studiu continuu, din experiența lor sau din experiența altora, să vindece oamenii folosind toate mijloacele pe care știința le pune la dispoziție la un moment dat,

Dar, vă rog să îmi permiteți să mă îndoiesc de dreptul unor persoane care au învățat într-o școală în care se predă vrăjitoria și nu au nici măcar inteligența necesară pentru a face diferența dintre știință și preudoștiință de a spune “eu am dreptate pentru că am terminat o facultate”.

text-separator-21

Dacă doriți să aflați mai multe lucruri despre homeopatie sau alte escrocherii pseudoștiințifice vă recomand să citiți (pentru început) următoarele cărți (fiecare arhiva conține versiunea doc sau epub pentru dispozitive mobile):

image cover
cover cover
cover

Bibliografie:

https://sciencebasedpharmacy.wordpress.com/2009/08/21/world-health-organization-warns-against-homeopathy/

http://www.telegraph.co.uk/news/health/news/9822744/Homeopathy-is-rubbish-says-chief-medical-officer.html

http://www.telegraph.co.uk/news/health/alternative-medicine/7728281/Homeopathy-is-witchcraft-say-doctors.html

http://www.quackometer.net/blog/2015/03/the-professional-standards-authority-is-a-threat-to-public-health.html

http://informatii-homeopatie.blogspot.ro/2012/02/homeopatia-este-scuturata-in-japonia-si.html

http://pseudostiinta.ro/wiki/Homeopatie

http://www.viata-medicala.ro/Homeopatie-honoris-causa.html*articleID_10160-dArt.html

http://www.tion.ro/ceremonie-pentru-un-laureat-al-premiului-nobel-alternativ-pentru-homeopatie-la-umf-timisoara/1184341

http://www.descopera.ro/stiinta/12462695-adevarul-despre-homeopatie-ce-risca-cei-care-se-trateaza-doar-cu-aceste-remedii