Cum mi-am reparat mânerul de termopan care se învârtea în gol

Cum mi-am reparat mânerul de termopan care se învârtea în gol

Anton Kovacs – www.infokam.ro

Mânerul de la una din ferestre a început să se învârtă în gol.

Prima intenţie a fost ca mâine să apelez la o firmă specializată pentru a trimite un specialist care să rezolve problema.

Dar, aseară am citit undeva acest manifest:

self-repair_manifesto

Aşa că, astăzi dimineaţa, am început să mă uit atent la mânerul defect, în primul rând pentru a vedea cum aş putea să-l demontez. Nici un şurub la vedere, doar o mască sub mâner, care în ciuda faptului ca am încercat să trag de ea nu se mişca Smile

poza0

La un moment dat însă am observat că masca nu era un întreg ci are un căpăcel de plastic care se poate roti dacă tragi puţin de marginile sale:

poza01

Şi rotindu-l ajungi la suruburile de fixare ale mânerului:

poza02

Am desfacut şuruburile şi am constatat că piesa cu secţiune pătrată care ar trebui să fie rotită de către mâner era “înfundată” în mecanismul de închidere, aşa că mânerul nu mai ajungea să o învârtă.

poza02b

Am scos piesa cu o pensetă, şi am constatat că dacă o fixam în mâner cu acelaşi capăt aceasta se mişca liber în interiorul manerului. O soluţie ar fi fost o picătură de Superglue. 

Incercând însă celălalt capăt am constatat că acesta întră doar forţat în gaura respectivă. Aşa că, am fixat acest capăt în mâner, ajutându-l cu ajutorul a câteva ciocănituri uşoare. E puţin probabil să iasă din nou în timpul vieţii mele.

poza03

După remontarea mânerului totul funcţionează perfect.

Toată reparaţia, inclusiv spălatul pe mâini, a durat 10 minute.

Am economisit nişte bani, am mai învăţat câte ceva şi am contribuit puţin şi la apărarea modului de viaţa cu care sunt obişnuit, acela care spune că, pe cât posibil, lucrurile se repară, nu se aruncă.