Windows 10 – Prima impresie

Windows 10 – Prima impresie

Anton KOVACS – www.infokam.ro

Astăzi, printre picaturi, mi-am facut puţin timp şi am instalat Windows 10 Technical Preview pe un calculator mai vechi şi care, după cum se vede mai jos, nu dispune de o dotare de excepţie:

Clipboard01

Din momentul în care am pornit calculatorul cu CD-ul bootabil conţinand sistemul de operare pană la finalizarea instalarii au trecut exact 50 de minute.

Singurul lucru care mi-a fost cerut în timpul instalarii a fost email-ul şi parola cu care m-am înscris la Microsoft şi ultimele 4 cifre din numărul de telefon.

In momentul în care Windowsul a pornit pentru prima oara totul era funcţional, driverele erau instalate şi conexiunea la internet era funcţională.

Singurele setări implicite pe care le-am modificat au fost Power Options pe care le-am setat la “High Performance” si activarea Ready Boost-ului pe un stick de memorie.

Untitled2

Probabil pentru ca am sărit peste Windows 8 interfaţa mi s-a parut putin străină,Clipboard02 nu înţeleg, de exemplu, de ce e nevoie ca în meniul de Start să existe un RSS Reader care să îmi spună că cineva a vomitat în Dallas, RSS Reader care probabil îşi împrospateaza dinamic informaţiile consumând resurse.

Din fericire am constatat că toate patratele acelea din Start pot fi eliminate, aşa că nu e nici o problema în acest sens.

Totusi, în ciuda faptului că nu eram familiarizat cu interfaţa complet diferită de cea a Windows 7  nu a durat mai mult de câteva secunde pentru a gasi opţiuniile căutate.

Deoarece sunt un fan a tot ce inseamna lumea Google primul program instalat a fost Google Chrome.

Instalarea a decurs fara probleme, inclusiv pluginurile pe care le instalasem pe celelalte calculatoare pe care lucrez.

Următorul program instalat a fost propria noastra aplicaţie, Microfact, din nou instalarea decurgând fara nici un fel de probleme iar programul a pornit “din prima”.

Dupa importul datelor exportate de pe alt computer Microfact mergea de parca a fost dintotdeauna acolo.

Untitled1

Deocamdata atat, ceea ce am constatat pâna acum este ca noul Windows merge, şi merge bine chiar şi pe un sistem nu foarte performant.

Cand mai am puţin timp am să mă mai joc şi vă povestesc, sunt sigur ca mai sunt o mulţime de lucruri interesante de descoperit.