O adresa de mail de unica folosinta

O adresa de mail de unica folosinta

Anton KOVACS – www.infokam.eu

Probabil ca si dumneavoastra ati patit de multe ori acest lucru:

Doriti sa descarcati un driver, sau un manual de utilizare sau doriti sa accesati un anumit serviciu.

Inainte de a putea descarca fisierul respectiv vi se cere sa va inregistrati introducandu-va adresa de e-mail.

Dupa ce ati introdus adresa dumneavoastra de e-mail si ulterior ati raspuns mesajului in care vi se cerea sa confirmati valabilitatea adresei, în sfarsit reusiti sa obtineti fisierul respectiv,

Se poate intampla si sa nu puteti descarca nimic, constatand ca acel link a fost o teapa.

Din pacate in zilele urmatoare aveti neplacuta surpriza sa constatati ca mail-ul va este invadat de tot felul de mesaje de reclama, de scrisori de la Natasa care va comunica ca este uda si fierbinte si asteapta cu nerabdare sa va cunoasca sau de mesaje de la servicii de poker online care doresc sa va ofere 250 de USD.

Ce este de facut ?

Una din solutii ar fi sa renuntati la adresa de mail actuala, dar, daca ne schimbam mail-ul de fiecare data cand patim asa ceva nu ajungem niciunde.

O alta solutie, mult mai eficienta, ar fi sa avem cumva o adresa de mail de unica folosinta, sa ne inregistram cu ea la serviciul respectiv, cand ni se cere confirmam adresa, iar dupa aceea renuntam la acea adresa de mail, asa cum fac mafiotii din filme care dupa o convorbire arunca telefonul mobil in Sena.

Exact acest lucru ne este oferit de serviciul 10 Minute Mail. (http://10minutemail.com/10MinuteMail/index.html).

image

Atunci cand ni se cere adresa de mail, accesam acest serviciu si ni se comunica o adresa de e-mail care va fi valabila exact 10 minute. Pentru un acces rapid este bine sa adaugati adresa acesti serviciu la bara de marcaje.

In aceasta casuta de e-mail putem sa primim mesaje, de aici putem sa trimitem mesaje, daca este necesar putem chiar sa prelungim „viata” acestei adrese de mail pentru perioade de cate 10 minute pana ne-am rezolvat treaba.

Dupa aceea putem sa o uitam, oricum la urmatoare accesare a serviciului vom primi o noua adresa.

Natasa va ramane neconsolata dar mailul nostru nu va mai fi chiar atat de bombardat cu spam.