Cloud computing – ce este si cu ce se mananca – II

Cloud computing – ce este si cu ce se mananca – II

Anton KOVACS – www.infokam.eu

Citeste partea 1 aici

In postul trecut reusisem sa partajam un fisier cu notite intre doua sau mai multe computere.

Astazi vom face in asa fel incat sa partajam acelasi text cu un smartphone sau cu o tableta Android si vom incerca sa facem acest lucru fara nici un fel de program specializat, folosind doar un minim de resurse .

In primul rand pe smartphone va trebui sa instalam Dropbox.

Acest lucru se poate face din Google play sau scanand acest QR Code:

dropbox_qr

Dupa instalarea dropbox-ului pe telefon va trebui sa-l configuram putin.

In primul rand vom introduce adresa de e-mail si parola cu care ne-am creat contul de Dropbox, dupa care vom activa optiunea “Turn on Camera Upload”

Aceasta setare nu are nimic de-a face cu ceea ce dorim noi sa obtinem dar procedand astfel vom avea avantajul ca toate pozele pe care le vom face cu acesDropbox1t dispozitiv vor fi salvate in dropbox, astfel incat, daca de exemplu suntem la Dubai si facem o poza aceasta va putea fi vazuta in cateva secunde de prietenii nostrii de acasa, fara ca noi sa mai facem vreo operatiune suplimentara, singurele conditii fiind ca si prietenii nostrii sa aibe un cont Dropbox care sa fie conectat cu al nostru si bineinteles atat noi la Dubai cat si prietenii nostrii sa fie conectati la internet.

Un alt avantaj de loc de neglijat al activarii optiunii “Turn on Camera Upload este ca cei de la Dropbox ne vor da cadou statiul necesar pentru incarcarea acestor poze (pe langa spatiul pe care il avem deja).

 

In acest moment, daca in telefon accesam folderul “Dropbox (este bine sa facem un shortcut pe ecranul principal pentru acesta) vom descoperi in acesta contine folderul “Epistle” care la randul lui contine fisierul “Nu uita.txt”. Accesand acest fisier vom vedea notitele inscrise in prealabil pe calculator.

Fenomenul functioneaza si invers, daca vom nota ceva in telefon, notitele vor fi vazute si in calculator.

comp_tel

In exemplele prezentate am folosit un singur fisier text (nu uita.txt) dar nimic nu ne impiedica sa folosim mai multe fisiere, unul pentru cumparaturi, unul pentru parole etc. Se pot crea chiar mai multe foldere, fiecare cu continutul sau. Singura conditie este ca toate fisierele sa fie in folderul “Dropbox”

Nota: fetele din notite sunt catelusele mele Smile