Nicolae Ceausescu era “Easely distracted”, adica îi placea sa se distreze, sau despre medicina cuantică, biorezonanţă şi alte modalităţi de a lua banii dobitocilor

Nicolae Ceausescu era “Easely distracted”, adica îi placea sa se distreze, sau despre medicina cuantică, biorezonanţă şi alte modalităţi de a lua banii dobitocilor

Anton KOVACS – http://www.infokam.ro/

In urmă cu căţiva ani, la unul din posturile nationale de televiziune apărea periodic un oarecare Ion Dumitru, care era prezentat ca profesor doctor biofizician.

Inarmat cu un calculator şi o imprimanta individul arăta cum poate sa detecteze minciuniile din afirmaţiile diferitelor persoane cu ajutorul unui soft minunat inventat în America.

61241600

Mai mult, pe baza unor inregistrari audio, acelasi “specialist” punea si diagnostice referitoare la sanatatea persoanelor a caror voce se aude în înregistrări.

Pentru a va face o idee despre competenta acestui domn menţionez că traducerea care apare în titlu îi aparţine şi a fost făcută în cursul demonstraţiilor sale la emisiunea mai sus amintita.

Pentru ca recent, pe programul Discovery, am vazut un documentar în care era demolat mitul asa numitelor detectoare de minciuni, pentru ca sunt o persoana curioasă şi pentru că mi se pare ciudat ca un profesor doctor biofizician foloseşte pe un post national de televiziune expresii de genul “asa vrea muschii lor”, am facut o mică cercetare pe Internet.

In primul rând am descoperit că despre “Profesor Doctor Biofizician” Ion Dumitru nu exista nici macar o referinta, cit de neînsemnată.

Chiar dacă nu este un pasionat de navigarea pe Internet, ar trebui sa existe o cât de mică urma a acestuia, o lucrare ştiintifica (nu poti ajunge doctor în nici un domeniu fară a publica astfel de lucrari), o referinţă la ceva de acest gen sau cel putin o adresa de e-mail. Pentru a vă convinge ca oricine lasa urme pe Internet este de ajuns sa cautati, de exemplu, numele meu, şi eu nu ma consider nicidecum o personalitate.

text-separator-21

Dacă folosirea acestui gen de aparate s-ar limita doar la “detectarea minciunilor” nu ar fi nici o problemă, în fond prostia se plătește.

Din păcate acest gen de aparate este folosit de către medici pentru “diagnosticarea” bolnavilor și chiar pentru “tratamentul” diferitelor afecțiuni.

Imaginațivă urmatorul scenariu, care este căt se poate de real:

Un bolnav merge la un medic oarecare, având toată încrederea că acesta, din moment ce a absolvit o facultate de medicină, este o persoană competentă. In general oamenii (inclusiv eu) au un mare respect față de medici și încredere în capacitatea acestora de a vindeca. Tuturor ne este foarte creu să concepem că și medicii pot fi escroci sau proști.

Si odată ajuns acolo, bolnavul este conectat la un aparat care nu face absolut nimic după care pleacă de la acel medic convins că diagnosticul stabilit de aparat este cât se poate de corect sau chiar că afecțiunea sa a fost vindecată. Majoritatea acestor boli ar putea fi tratate (și bolnavul chiar crede că au fost tratate) dar nu sunt tratate, în multe cazuri starea bolnavului agravandu-se. Totul pentru că niște medici au ales să-și trădeze jurământul pentru bani. Sau pentru că niște medici nu sunt altceva decât niște cretini care au fost la rândul lor escrocați.

Clipboard02

Am gasit zeci de mii de referinţe despre cabinete medicale din Romania dar nu numai, care folosesc acest gen software și aparatură pentru diagnosticul şi tratamentul pacientilor, sub diferite nume (QXCI, Co-Re, Rof, Quantum, Xeroid, SCIO, BICOM 2000, etc) dar în fond reprezentind acelasi lucru, respectiv un sistem care excită toate celulele din corpul uman cu un curent de joasă frecvenţă şi recepţionează un curent reflectat de către acestea, curent a cărui frecvenţa, intensitate si tensiune difera în funcţie de starea de sanatate a celulei. Fenomenul este numit biorezonanta, în unele cazuri fiind folosit termenul generic, deosebit de impresionant de “Medicina cuantică”. Conceptul nu este nou, am mai vazut asa ceva într-un serial, parcă Star Trek.

star-trek-tricorder-scanner1_large

Mai nou se face în numeroase publicatii din România, dar nu numai, o publicitate deşănţată unei noi metode de tratament antifumat cu ajutorul unui aparat numit „BICOM 2000”. Trebuie spus ca initial acest aparat era folosit pentru „tratamente” prin biorezonanţă de catre medicii veterinari, pentru că animalele oricum nu știu să spună ce le doare (vezi http://www.bicomresonance.com/ ). Probabil ca această piaţă fiind saturata a fost gasită o noua întrebuinţare pentru dispozitivul respectiv. Nu este primul caz, şi cu celelalte aparate similare s-a facut acelasi lucru.

Procedeul, ca si în cazul celorlalte aparate de acelasi gen, constă în legarea pacientului, prin intermediul unor electrozi sau prin intermediul unei suprafețe cu senzori, la o „cutie neagră”, care la rândul ei este legată la portul serial a unui calculator. Dupa jumatate de ora tratamentul este considerat încheiat, pacientul urmând să consume câte un pahar cu apa la fiecare jumatate de ora. Pentru că am fost invitat din curiozitate am participat la un astfel de experiment, bineînțeles fără nici un rezultat. Practic se înlocuieşte dependenţa psihica de fumat cu dependenţa psihică de a bea apa. Nu este rău, dar pentru asta nu trebuie cheltuită suma de câteva sute de lei. La mine oricum nu a avut nici un efect, după ce am ieșit din cabinețul în care am fost tratat am fumat patru țigări una după alta.

stop-smoking-easily-without-cravings-in-60-minutes-latest-bioresonance-technology-83679

Să facem un calcul simplu, cât se poate de aproximativ, care nu necesită decât cunoştinţe de aritmetica şi poate fi facut de catre oricine, fie el doctor, moderator de televiziune, ziarist sau chiar politician:

Presupunem ca pentru fiecare celula din corpul uman va fi folosit un singur tact al procesorului şi este folosit un procesor de viteza relativ mare, de 3 GHz, respectiv 3 000 000 000 Hz. În organismul uman exista aproximativ 100 000 000 000 000 de celule. Totodată pentru simplificare vom presupune că pentru fiecare celulă nu va fi înregistrat decât un parametru, să spunem rezistența electrică.

Facind o simpla impartire aflăm că o scanare completa a corpului numai prin intermediul unui singur electrod va fi facuta în 33 000 secunde. Bineinteles ca cel putin acelasi timp va fi folosit si pentru receptionarea semnalelor emise de celule. Deci ajungem la 66 000 de secunde, respectiv 18 ore. Ţinând cont că exista 5 electrozi ajungem la 91 de ore, adica aproape 4 zile. Trebuie menţionat că de regula calculatoarele folosite pentru biorezonanta au performante mult mai reduse decit cele luat în calcul si totodata nu au fost luate în considerare complexitatea semnalului care trebuie sa excite o anumită celulă din corpul uman si nici timpul necesar calculelor respective. Practic nu se poate face așa ceva. Totodata trebuie tinut cont ca toate aceste date receptionate de la celule trebuie stocate intr-o baza de date care ar trebui sa aibe un numar aproximativ de 100 000 000 000 000 înregistrari (câte una pentru fiecare celulă). La ora actuală nu exista încă un dispozitiv de stocare care sa înmagazineze aceasta cantitate de informatii şi probabil că nu va exista în urmatorii ani. Pentru a va face o idee ce inseamna o asemenea cantitate de informatii trebuie spus ca bazele de date folosite la constructia tunelului de sub Canalului Minecii aveau aproximativ 2 000 000 000 de înregistrari, adică de 50 000 de ori mai putin. Un calcul real probabil ca ar duce la cifre astronomice atât în privinţa timpului de calcul cât şi a spaţiului necesar pentru stocarea datelor. Si totusi, sfidând legiile fizicii şi ale matematicii, un laptop de câteva sute de euro ne oferă rezultatul în maximum 30 de minute.

2014-06-09-16-09-31

text-separator-21

Cu puţine exceptii am observat că site-urile care promovează investigaţii şi tratamente de acest gen aparţin unor persoane sau instituţii care au directă legatură cu producerea sau folosirea acestor aparate, cu producătorii sau distribuitorii de suplimente alimentare, cu cabinetele medicale sau medicii care folosesc aceste aparate şi nu în ultimul rând cu presa scrisă, mai ales revistele specializate în oferirea de sfaturi pentru femei cu un anumit coeficient de inteligenţă.

Una din cele mai importante referinte în limba română despre biorezonanta este site-ul www.medicina-cuantica.ro, care, vai ce surpriza, este situl unui importator de astfel de dispozitive

Acolo se menţioneaza că unul din descoperitorii acestui fenomen a fost Dr. Fritz Albert Popp, laureat al premiului Nobel.

Concluzia logică este că dacă un laureat al acestui prestigios premiu s-a ocupat de acest domeniu inseamna ca aceasta metoda de diagnostic si tratament este ceva serios.

Pentru a mă lămuri caut referinţe despre acest domn. Surpriza: pe site-ul http://www.nobel.se nu apare nici un Fritz Albert Popp. Oricum, dă bine la publicul cititor daca menţionezi un premiu fără să mai scrii şi în ce an sau pentru ce a fost acordat acel premiu).

Există întradevar un doctor cu acest nume în Germania, dar acesta se ocupă de bioluminescenta, fără a avea nici o legatura cu biorezonanta sau tratamentul pacientilor.

Deja totul începe sa fie cel putin suspect.
text-separator-21

Se pune intrebarea de ce medicii îşi riscă prestigiul şi riscă chiar sanatatea și viața pacientilor, folosind o metodă cel putin puternic controversata de diagnostic şi tratament ?

De ce ziarele si posturile TV, care se presupune ca au totusi redactori cu un nivel minim de instruire promoveaza aceasta sarlatanie ?

De ce organele abilitate se fac ca nu stiu nimic sau, mai rău, permit acest fel de tratamente ?

Raspunsul este simplu si scurt: Banii !

Facem un alt calcul:

Un pacient plateste pentru o sedinta de tratament de jumatate de ora intre 35 si

400 lei.

Calculând o medie de 16 pacienţi pe zi, timp de 20 zile / luna şi un tarif mediu de 1000 000 lei / şedinţă, rezultă o frumuşică suma de 1600 / zi, respectiv 32000 lei/luna (nu este o greseala, 32000 lei, adică 32 salarii minime pe economie la data scrierii acestui articol). Bani în mare parte neimpozabili (aţi primit vreodata chitanţă de la un doctor ?). Si asta la un singur cabinet. La aceste sume se adaugă sumele primite de la Casa de Asigurari Pentru Sanatate, dacă medicul respectiv are tupeul să înregistreze acesti pacienţi ca beneficiari a unui tratament oarecare (si de obicei are acest tupeu).

Pe de altă parte şi firmele care promoveaza acest dispozitiv cistiga o multime de bani, pretul softului fiind de aproximativ 15 000 euro.

Un alt beneficiar de bani cistigati fara efort sunt firmele care produc si/sau vînd medicamentele prescrise de catre acesti medici, medicamente care în majoritatea cazurilor au acelaşi efect cu cel al apei sfinţite, singurul merit al acestora fiind ambalajul frumos colorat. Bineinteles că o parte din banii câstigaţi de către aceste firme se scurg tot în buzunarele medicilor care le prescriu.

In afara de bani am constatat ca o alta cauza a proliferarii acestui fenomen este si crasa incompetenţă a unor medici. Chiar în cursul emisiunii la care am facut referire, au existat telefoane din partea unor medici care cereau informaţii pentru achiziţionarea acestui gen de aparate, cu toate că orice om cu un nivel minim de instruire şi de bun simţ (şi mulţi telespectatori s-au sesizat în acest sens) putea constata că este vorba de o escrocherie.

bioresonance-therapy

Am întâlnit medici care au fost destul de naivi pentru a cumpara un astfel de dispozitiv si softul aferent şi plătesc în continuare sume considerabile, de ordinul a sute de euro, pentru şedinţe de perfecţionare, cu toate că dacă aveau un nivel minim de cunostinţe de specialitate ar fi putut constata că tratamentul nu are absolut nici un efect, iar diagnosticele stabilite de acesta sunt complet eronate. Ajunge să spun ca aparatul indica diferite diagnostice chiar daca nu este cuplat la pacient, spre nedumerirea operatorilor care mai dau cite un click pe ecran în speranţa ca totul sa funcţioneze normal.

text-separator-21

Beneficiind de colaborarea unui medic care folosește un astfel de aparat, o persoană care chiar este medic, mai mult, un medic destul de renumit pe plan local și din afirmațiile publicate pe site-ul său este și “practicant al medicinii integrative, convențională și cuantică” și are “competență în acupunctură și atestat în biorezonanță” am organizat un test “dublu orb”, în care medicul nu avea voie să comunice în nici un fel cu pacientul, nu avea voie să intervină într-un fel oarecare asupra softului folosit (cu excepția comenzilor “standard”) iar pacientul nu știa care este scopul experimentului.

Pacientul respectiv făcea parte dintr-un program național de monitorizare a sănătații (condus de medici “adevărați” și cu analize “adevărate”), astfel încât se știa exact care sunt bolile de care acesta suferă (dar atât aceste informații cât și faptul că este vorba despre un pacient monitorizat nu i-au fost communicate medicului “bioenergetician”).

Rezultatul a fost dezastruos, aparatul de biorezonanță (încă o dată, nu există așa ceva) a stabilit că pacientul suferă de cancer la creier, ceea ce nu era nici pe departe adevărat. Dacă nu ar fi existat interdicția de comunicare cu pacientul probabil că după efectuarea “analizei” prin biorezionanță acesta s-ar fi aruncat în față primei mașini.

Later edit: Pentru ca toată lumea să fie liniștită este bine să se știe că în prezent, după vreo 10 ani de la efectuarea micii experiențe descrise mai sus pacientul este perfect sănătos.

Clipboard03

text-separator-21

In cursul cautarilor de informatii despre acest fenomen ce tinde sa devina o noua religie a timpurilor noastre am gasit nenumarate referinţe la articole în care este aratata adevarata valoare a acestui sistem. Iata unul din aceste articole:

Note despre Quantum Xrroid (QXCI) si William C. Nelson

Stephen Barrett, M.D.

Textul original poate fi gasit la http://www.quackwatch.org/01QuackeryRelatedTopics/Tests/xrroid.html

Traducere: Anton KOVACS

Se pretinde ca Quantum Xrroid Consciousness Interface (QXCI) System ar fi cel mai avansat dispozitiv de evaluare si diagnostic existent in prezent in lume [1]. Acesta se presupune ca scaneaza toate cele 200 de trilioane de celule umane cu ajutorul unui sistem de bio conexiune inversa pentru a crea o bunastare optima.[1]

Despre creatorul sau, William C. Nelson (n. 1951), se afirma ca este doctor în medicina cu o indelungata si distinsa cariera stiintifica.

Benzi conectate la cap, la miini, si la picioare conecteaza, prin intermediul unor cabluri, pacientul la o cutie digitala (vezi imaginea alaturata), si prin interfata seriala a acesteia la un computer.

scio

Model de aparat pentru biorezonanţă

Dupa efectuarea „calibrarii” echipamentul monitorizeaza si interpreteaza reactiile pacientului la mici impulsuri electrice generate de interfata digitala [3] si recomanda tratamentul.

ISTORIA DISPOZITIVULUI

Unii distribuitori afirma ca Xrroid a fost utilizat pentru prima data în 1985 sub denumirea Electro-Physio-Feedback-Xrroid (EPFX) System. In 1989, Eclosion Corporation of Commerce City, Colorado a primit premisiunea de a comercializa acest dispozitiv care ar avea calitatea de dispozitiv pentru biofeedback. Oricum, pretentia de dispozitiv pentru biofeedback a fost doar un truc pentru a deruta FDA (Food and Drug Administration – organismul care reglementeaza producerea si distribuirea de alimente, medicamente si aparatura medicala pe teritoriul SUA)

Biofeedback-ul este o tehnica de relazare care poate ajuta oamenii sa-si controleze diferite functii autonome. Pacientul este conectat la un dispozitiv care indica numarul batailor inimii, tensiunea sau alte functii. Pacientul este instruit sa se relaxeze pentru a modifica acesti parametrii dupa dorinta. Ca o consecinta pacientul este invatat sa-si controleze functiile corpului fara nici un aparat.

Aparatele autorizate pentru biofeedback nu sunt folosite pentru diagnostic si nu se pretinde ca ar influenta evolutia bolilor.

Cind agentia mentionata mai sus (FDA) a constatat ca EPFX a fost utilizat pentru diagnoza si tratament medical, a informat Eclosion ca acest lucru este ilegal, in consecinta in 1992 compania a retras software-ul pentru cele 139 de dispozitive care au fost comercializate pina la acea data. [7,8]

Intr-un raport din 1992 al FDA se declara ca aparatul a fost utilizat in primul rind de chiropractori, dentisti si medici interesati in diagnoza si tratament homeopatic si ca compania a facut modificari neautorizate a software-ului, ceea ce a dus la o deviere semnificativa fata de aplicatia originala.[7]

QXCI, despre care se afirma ca este o varianta imbunatatita a EPFX este manufacturat si comercializat in prezent de catre QX Ltd, Budapesta. Acest dispozitiv nu poate fi comercializat legal pe teritoriul SUA in calitate de dispozitiv de tratament sau diagnostic, dar distribuitorii si importatorii ocolesc prevederile legale pretinzind ca aparatul este utilizat pentru biofeedback in scopul reducerii stress-ului.

In prezent pretul pentru dispozitivul QXCI, software si manualul de utilizare este de 13000 USD.

Instruire suplimentara este disponibila din diferite surse din care cea mai notabila este

International Medical University Natural Education (IMUNE), care este localizata in Geneva. Oferta acesteia include seminare profesionale (400 USD) si un curs de certificare cu durata de 6 zile (2000 USD) [9].

Trecutul lui Nelson

d4b3b9f33dcc4cbd91a40f5e5b208bfa_360x380

William C. Nelson, „inventatorul” biorezonanţei

Bucati si bucatele din trecutul lui Nelson apar pe mai mult de o duzina de site-uri dar nici unul din acestea nu prezinta o imagine completa. Urmatoarele informatii au fost obtinute in principal din cinci site-uri: Moonlight Health [11], Quantum Life [12], Acer Quantum [13], Advanced Dermacare [14], and Quantum World [15].

– prima experienta vocationala a Dr. Nelson a fost in fizica quantica si inginerie in domeniul electric, in perioada in care a lucrat la sistemul de navigatie pentru proiectul Apollo. A facut studii de matematica, meditatia si filozofia mistica la universitatea Youngstown State University timp de peste 11 ani [11].

O data cu mutarea la Denver, Nelson a obtinut o numire de asistent la Lafayette University, unde a facut studii de nutritie, anatomie, psihologie, medicina, homeopatie [12].Universitatea Lafayete nu a fost o scoala dar a fost parte a unui conglomerat care elibereaza diplome fara studii (make-believe paper) care include si American Nutrimedical Association (ANMA), descrisa mai jos [17].

Nelson a devenit doctor in medicina si consilier clinic licentiat in Ohio. Imi este imposibil sa gasesc numele lui Nelson intr-o bazele de date cuprinzind medicii, sau orice alta evidenta ca acesta a fost vreodata doctor in medicina. In una din referintele biografice afirma ca acesta ar fi absolvit NEOCOM (Northeastern Ohio Universities College of Medicine), dar a fost deziluzionat si a abandonat in timpul internatului, ceea ce inseamna ca nu putea fi licentiat pentru a practica medicina in Statele Unite [11]. Aceeasi sursa afirma ca a obtinut o diploma de medic de la „International Medical University.”. Presupun ca se face referire la IMUNE – mentionat mai sus – care nu este o scoala de medicina. Alta sursa afirma ca Nelson are un doctorat in psihologie la Southeastern University (New Orleans). Southeastern University nu este o institutie acreditata si nu are o recunoastere academica acreditata.

Dr. Nelson are titlul de PhD in fizica quantica si inginerie[14,15]. Nu am gasit nici un fel de date care sa ateste aceasta afirmatie.

bill-nelson-angel1

William C. Nelson după ce şi-a schimbat numele in Desire Dubonet

Dr. Nelson este unul din cei mai prolifici lectori si scriitori in domeniul biologiei quantice, medicina energetica, homeopatie, medicina alternativa. A sustinut conferinte pe tot globul…. Despre conferinta sa la Royal Society of Medicine in London se mai vorbeste si acum. In calitate de autor a peste 70 de studii si 20 de carti de homeopatie, Dr. Nelson si-a adus cea mai importanta contributie adusa vreodata in medicina naturista [11]. In baza de date a Bibliotecii Nationale de Medicina care cuprinde mai mult de 13 milioane de articole publicate in reviste de specialitate nu apare numele lui Nelson.

Dr. Nelson a fost ales presedinte al American Nutrimedical Association. El are doctoratul in homeopatie, naturopatie stiinte, afaceri si legislatie internationala. American Nutrimedical Association a eliberat munti de diverse acreditari oricui le trimitea suma de 50 USD. La simpla cerere pentru a obtine o diploma NMD (doctor in nutrimedicina) aceasta era eliberata in urma expedierii datelor solicitantului si a unei taxe de 250 USD.

O alta referinta biografica afirma ca Nelson a obtinut diploma de doctor in naturopatie la „Clayton”. Presupun ca aceasta se refera la Dr. Clayton’s School of Natural Healing, o scoala prin corespondenta, neacreditata, care ofera cursuri de 100 de ore, in urma carora se elibereaza o diploma de doctor.

Facând un sumar, sursele de mai sus afirma ca Nelson a obtinut opt doctorate in perioada 1980 -1993, cind s-a mutat in Ungaria. Putem sa afirmam ca nici una din aceste diplome nu a fost eliberata de o institutie autorizata.

Inregistrarile Curtii Districtuale a Districtului Columbia ne arata ca Nelson a fost inculpat pentru frauda in iunie 1996 si a fost pus sub urmarire citeva luni mai tirziu [18].

RISCURI INERENTE

False dispozitive de genul Quantum Xrroid pot cauza trei tipuri de daune:

1. Pacientii sunt alarmati de diagnostice false si astfel sa faca teste inutile, pentru confirmarea falsului diagnostic

2. Din cauza nediagnosticarii bolilor reale nu se face tratamentul necesar, aceasta ducind la inrautatirea starii de sanatate a pacientului, uneori cu consecinte deosebit de grave.

3. Falsul diagnostic si tratament pot duce la cheltuieli inutile.

Pericolul tratamentului intirziat poate fi ilustrat cu cazul Reginald Rex, un californian care a consultat un practicant QXCI in Santa Monica. Potrivit probelor administrate in tribunal, practicantul QXCI nu a diagnosticat sifilisul si alte probleme, rezultatul fiind intirzierea unui tratament adecvat, durere si suferinta considerabila pentru mai mult de un an, ca si cheltuieli medicale suplimentare.

In 2002 Marshall D. Voris, PhD, membru al Texas State Medical Board for Acupuncture a testat el insusi, impreuna cu citiva membrii a staff-ului sau un dispozitiv QXCI si a ajuns la concluzia ca acesta nu poate fi considerat un dispozitiv pentru biofeedback.

In raportul sau acesta declara:

„Dispozitivul descarca curenti slabi in corpul pacientului dupa care, transfera datele reflectate intr-o baza de date. Baza de date contine citeva mii de categorii de diagnostic apartinind diverselor discipline medicale incluzind homeopatie, acupunctura, chiropractica, medicina traditionala si totodata astrologie, rugaciuni si alte date mistice. Dupa studierea software-ului am gasit incorporate in acesta si imagini pornografice, nefiind in stare sa determin care a fost ratiunea pentru acest lucru

Ca urmare a inregistrarilor din baza de date este stabilit un diagnostic. Am facut citeva teste pe mine insumi si am fost diagnosticat ca avind un nivel ridicat al mercurului in singe, hipertensiune arteriala, asma, alergie la lapte, vaci si lumina solara. Am fost amuzat deoarece nu am niciuna din aceste deficiente sau alergii.

Am testat si alti membrii ai staff-ului meu si am descoperit erori de diagnostic similare, incluzind diagnosticul unui medic de sex masculin care a fost diagnosticat ca fiind gravid si in acelasi timp ca avind cancer testicular.”

CONCLUZIE

Se pretinde ca dispozitivul Quantum Xrroid balanseaza fortele „bio-energetice”, forte pe care comunitatea stiintifica nu le recunoaste ca fiind reale. Realitatea este ca aparatul masoara rezistenta pielii, aceasta neavind nici o legatura cu starea de sanatate a organismului.

Dispozitivul este promovat cu ajutorul unor elaborate explicatii pseudostiintifice si in termeni care sunt meniti sa-i protejeze pe cei care folosesc acest aparat. Folosirea acestui aparat poate duce la cheltuieli inutile si totodata la o intirziere in obtinerea unui tratament adecvat

Referinte:

1.What is QXCI? White Dove Healing Arts Web site, accessed May 25, 2002.

2.Nelson WC. Quantum coherency and reactivity, 1994.

3.Quantum Xrroid Consciousness Interface. Maitreya Kft. – QX Ltd. Web site, accessed May 25, 2002.

4.How does the QXCI work? White Dove Healing Arts Web site, accessed May 25, 2002.

5.Frequently asked questions (FAQ. Global Quantum Quest Web site, accesssed May 27, 2002.

6.How long are appointments and what does it cost? Alternative Choices Healing Center Web site, accessed May 26, 2002.

7.Gill LJ. Warning letter to Michelle Vandepas, president, Phasx Systems, Inc., May 19, 2000.

8.FDA Enforcement Report, Dec 9, 1992.

9.IMUNE home page May 25, 2002.

10.Informed consent. IMUNE Web site, accessed May 25, 2002.

11.Health Action Network Society. Energetic medicine. Moonlight Health Web site, accessed May 25, 2002.

12.The biography of William Nelson. Quantum Life Web site, accessed May 25, 2002.

13.Acer Quantum Web site, accessed May 25, 2002.

14.Quantum Xrroid brochure, Advanced Dermacare We site, accessed May 25, 2002.

15.Products. Quantum World Web site, accessed May 25, 2002.

16.Bear JB. The Alternative Guide to College Degrees & Non-Traditional College Education. New York: The Stonesong Press, 1980.

17.Barrett S. American Nutrimedical Association. Quackwatch Web site, revised April 16, 2002.

18.Criminal Docket for Case #: 96-CR-209-ALL, USA v. Nelson. USDC District of Columbia, filed June 25, 1996.

19.Nelson W, Kiely C. Process for manufacturing homeopathic medicines. Patent No. 5,603,915, Feb 18, 1997.

20.Barrett S. Homeopathy: The ultimate fake. Quackwatch, Aug 26, 2001.

21.Reginald Rex v. William Nelson, Q.X. Limited, and Does 1 through 100. Complaint for product liability, personal injury and damages. Superior Court of the State of California for the County of Los Angeles, West District-Santa Monica Court, Case No. SC 070 400.

22.Voris MD. Declartion in Rex v. Nelson et al., Aug 2002.